Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a szezon folyamán másodszor is az edzőváltás mellett döntött a Sevilla! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy menesztette edzőjét, Jorge Sampaolit.

(Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

A szezon folyamán másodszor is az edzőváltás mellett döntött a Sevilla vezetősége, miután Julen Lopetegui után Jorge Sampaoli munkáját is megköszönték. Az argentin trénerrel kapcsolatban már pár nappal ezelőtt felröppentek a pletykák miszerint erősen inog alatta a kispad, de a Getafe ellen 2:0-ra elveszített kiesési rangadó után a vezetőség a valós lépésre is  elszánta magát.

Sampaoli október 6-án ült le a Sevilla kispadjára, azóta 31 mérkőzésen 13 győzelmet, 6 döntetlent és 12 vereséget tudott felmutatni a csapattal.

A Sevilla jelenleg történelme egyik legrosszabb idényét teljesíti a spanyol élvonalban. 26 fordulót követően mindössze 28 pontot tudott begyűjteni a csapat, és mindössze 2 egységgel előzik meg a már kieső helyen álló Valencia együttesét. A klub még hivatalosan nem nevezte meg Sampaoli utódját, de a hírek szerint José Luis Mendilibar a legesélyesebb a posztra.