Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: az észtek célja nem más, minthogy kijussanak az Eb-re

Nem kis célt tűzött ki maga elé a magyar válogatott következő ellenfele, Észtország, ami nem más, mint az Eb-kijutás. 

(Photo by Hendrik Osula/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Részben kísérletezésre szánja a csütörtöki, magyarok elleni barátságos mérkőzést az észt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Thomas Häberli, és hangsúlyozta, hogy ezzel együtt jó eredményt szeretnének elérni a Puskás Arénában, írja az MTI.

“Az elmúlt időszakban tettünk egy lépést előre, de a nyolc veretlen meccs ellenére javítani kell a teljesítményen, mert Belgium, Svédország és Ausztria révén három erős ellenfél lesz az Európa-bajnoki selejtezőcsoportunkban”

– mondta szerdai sajtótájékoztatóján a svájci szakember, aki abban bízik, hogy a jó sorozat megváltoztatta a játékosok hozzáállását és javított az önbizalmukon.

A 48 éves szakvezető kifejtette, azért választották a magyar csapatot ellenfélül, mert kemény rivális, amely Ausztriával azonos szintet képvisel, ráadásul várakozása szerint ugyanúgy 3-4-3-as rendszerben futballozik, mint az osztrák válogatott, amellyel hétfőn csapnak össze.

“A csapatjáték és a csapatszellem a magyarok erőssége. Nagyon jók az előre játékban, mivel technikás labdarúgóik vannak. Egész Európa láthatta, hogy a magyar futball milyen mértékben javult az elmúlt években, hiszen a Nemzetek Ligája élvonalában kétszer is legyőzték az Eb-ezüstérmes angolokat”

– mondta az MTI érdeklődésére Marco Rossi együtteséről Häberli, aki a csütörtöki találkozóval kapcsolatban úgy fogalmazott, kicsit kísérleteznek, mert októberig nem lesz másik barátságos meccsük, melyen ezt megtehetnék, de közben jó eredményre is vágynak.

A futballisták részéről a 24 éves Mattias Käit arról beszélt, várta a válogatott összetartását, mert szeretnek együtt játszani.

“Ki akarunk jutni az Eb-re, ami becsvágyó cél, de Magyarország jó kezdetet jelenthet ezen az úton. Kísérletezhetünk és pontrúgás-variációkat gyakorolhatunk. A nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozat jó érzés, de a tavalyi ellenfelek kevésbé voltak erősek, mint az ideiek lesznek”

– fogalmazott a Rapid Bucuresti középpályása, aki a magyar csapatot erősnek tartja, főleg a labdaszerzések utáni gyors előre játékot és a gólerős csatárokat emelte ki.

A mérkőzés csütörtökön 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában az osztrák Walter Altmann sípjelére, a találkozót az M4 Sport közvetíti.