Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eltiltották az egyiptomi játékvezetőt, mert egy szurkoló mobiljának segítségével érvénytelenített egy gólt

Érdekes jelenetek zajlottak le az egyiptomi másodosztályban.

Eltiltották Mohamed Farouk egyiptomi játékvezetőt, mert egy szurkoló mobiltelefonjával érvénytelenített egy gólt egy bajnoki mérkőzésen.

Az egyiptomi Al-Nasszr csapata azt hitte, hogy sikerült kiegyenlítenie a múlt pénteki másodosztályú találkozón a Szuez vendégeként. Az egyiptomi másodosztályú bajnokságban nincs videóbíró rendszer, ezért Farouk egy szurkoló telefonján nézte a vissza a gólt, miután a hazaiak tiltakoztak egy kéz miatt. A játékvezető a felvétel alapján érvénytelenítette a találatot.

Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség közleménye szerint Vitor Pereira, aki a hónap elején Mark Clattenburgot váltotta az egyiptomi játékvezetői bizottság élén, úgy döntött, hogy “határozatlan időre” felfüggeszti az egész játékvezetői stábot.

“A bizottság úgy döntött, hogy kivizsgálja azt az incidenst, amikor Mohamed Farouk, a mérkőzés játékvezetője egy mobiltelefon segítségével nézte vissza a meccs eseményeiről készült felvételeket”

– tette hozzá az egyiptomi szövetség.

A Szuez nem sokkal az érvénytelenített találat után megszerezte a harmadik gólját, így 3-1-re nyert.

Farouk rendőri védelem alatt hagyta el a pályát az Al-Nasszr játékosok és az edzői stáb tiltakozása közepette, akik azzal fenyegetőztek, hogy jogi lépéseket tesznek a játékvezető ellen a szabályok megsértése miatt.