Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németország: visszavonult a világbajnok karmester! – képpel

Megható üzenettel jelentette visszavonulását a zseniális passzairól és helyzetfelismeréseiről is ismert Mesut Özil.

(Photo by Ahmad Mora/DeFodi Images via Getty Images)

 

A Schalke, a Werder Bremen, az Arsenal, a Real Madrid, a Fenerbahce majd legutóbb a Basaksehir együtteseiben futballozó ‘passzmester’ az idei szezonban szinte alig lépett pályára (összesen 8 tétmeccsen 187 percet – a szerk.), az elmúlt 2 évben pedig hol sérülések, hol erőnléti problémák hátráltatták. A motivációját is elveszítő Özil az alábbi üzenetben közölte, felhagy a profi futballal.

“Egy hosszas és nehéz gondolkodás után arra jutottam, hogy bejelentem a visszavonulásomat a profi labdarúgástól!

Megtiszteltetés, hogy 17 éven keresztül profi játékos lehettem! Hálás vagyok minden egyes pillanatért! Az elmúlt hetekben, hónapokban, a számos nehézség illetve sérülés következtében egyre inkább tisztázódott, hogy rövidesen eljön az idő, amikor nem folytathatom tovább.

Hihetetlen utazást éltem át a karrieremben, elképesztő érzelmekkel és megannyi felejthetetlen pillanattal! Hálás vagyok a kluboknak (itt felsorolta Özil név szerint a csapatokat – a szerk.), az edzőimnek, a csapattársaimnak a szeretetért és támogatásért, valamint azért, amiért bíztak bennem!

Külön köszönöm a családomnak, a közeli barátaimnak azt, hogy az első perctől végigkísértek ezen a csodálatos utazáson, jóban és rosszban.

Klubhovatartozástól függetlenül, köszönök mindent a szurkolóknak, akik mindig erőt adtak nekem!

Most a csodálatos feleségemmel, Amine-nal valamint a két csoda szép lányommal, Edával és Elával izgatottan tekintünk az előttünk álló életre! Egy dolgot megígérhetek, a közösségi médiában hallani fogtok felőlem!

Hamarosan találkozunk!

Mesut”

– búcsúzott a közösségi médiában is olvasható üzenettel a 92 német válogatottságot – valamint 604 klubmérkőzést maga mögött hagyó, karrier csúcspontján, 2014-ben a német válogatottal világbajnok címet nyerő karmester.