Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Barcelona idegenben került lépéselőnybe – videóval

A keddi és a szerdai napon kerülnek megrendezésre a női Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírásában a negyeddöntők első mérkőzései…

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

A Bayern München a negyeddöntős párharc hazai első mérkőzésén 1-0-s előnybe került az Arsenallal szemben. Az első félidőben a bajorok léptek fel kezdeményezőbben és erőfeszítéseik a játékrész hajrájában célt értek, ugyanis Lea Schüller a 39. percben megszerezte a vezetést a hazaiak javára. A szünet után a londoniak próbálkoztak többet, helyenként jócskán a kapujukhoz szegezték a Bayernt, azonban Blacksteniusék hiába játszottak fölényben, képtelenek voltak értékesíteni a lehetőségeiket, így egygólos hátrányból kezdhetik az egy hét múlva esedékes londoni visszavágót.

Bayern München – Arsenal 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Schüller (39.), ill.

 

A másik keddi párharcban az esélyesebb Barcelona idegenben aratott 1-0-s sikert az AS Roma ellen és került előnybe a visszavágót megelőzően. A katalánok már az első percekben többet támadtak és több ígéretes helyzetet alakítottak ki, azonban eleinte a Roma állta a sarat. A vendégek mezőny fölénye bő félóra mutatkozott meg gól formájában, amikor Salma Paralluelo tizenhatoson kívüli átlövése talált utat az addig remekül védő Ceasar kapujába. A második félidőben is a Barca maradt lendületben és több lehetőség adódott az előny növelésére, melyek azonban kihasználatlanul maradtak. A Romának kisebb helyzetei voltak, a legközelebb Giacinti állt a gólhoz, akinek a közeli lövését blokkolni tudták az utolsó pillanatban. A Barcelona kezében a továbbjutás, egygólos előnyből várhatja a hazai visszavágót.

AS Roma – FC Barcelona 0-1 (0-1)
Gólszerző: ill. Parallelo (34.)

 

Női Bajnokok Ligája, a negyeddöntők eddigi eredményei és további programja

Kedd:
Bayern München – Arsenal 1-0
AS Roma – FC Barcelona 0-1

Szerda:
18:45 Olympique Lyon – Chelsea
21:00 Paris Saint-Germain – Wolfsburg