Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A PSG olyan, mint egy luxusáruház…”

Miután a Bayern München kettős győzelemmel búcsúztatta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germaint, a bajorok egykori kiváló hátvédje nem éppen pozitív hangvételben jellemezte a francia sztárcsapatot…

(Photo by Alexander Scheuber – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Bayern München egykori kiválósága, Philipp Lahm véleménye szerint a Paris Saint-Germain nem más, mint egy kirakat tulajdonosainak vagyona és politikai szándékai szerint:

“Ez a rendkívül drága csapat egy luxusáruházhoz hasonlít, amely kiállítja legértékesebb darabjait, amelyeket mindenki csodál, ugyanakkor senki nem engedheti meg magának őket. Ez nagy figyelmet és látványosságot garantál, ugyanakkor csupán gazdaságilag működik. A labdarúgás népszerűsége alkalmassá teszi más célokra is, így működik a világ, a futball azonban valami más.”

“A játékosai a leghíresebb futballisták közé tartoznak, rajongókkal és követőkkel a világ minden tájáról. A Bayern elleni párharcban azonban semmiféle természetfeletti nem tűnt fel, semmi, ami lelkesedést ébreszt vagy aminek részese akarnál lenni” – tette hozzá.

A PSG hiába áldoz évről évre nagy összeget az erősítésekre és a játékosok fizetésére, legfőbb célkitűzését, a Bajnokok Ligája megnyerését nem tudta még elérni, a legközelebb 2020-ban járt hozzá, amikor éppen a Bayern ellen vesztette el a döntőt.