Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Anglia nyerte a nap rangadóját Olaszország ellen – videóval

Győzelemmel nyitotta a selejtezőt Anglia, amely 60 év után tudott újra győzni Olaszországban…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Igazán nagy csemegével nyitott a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezője, hiszen az az Anglia utazott a csoportja legnehezebb ellenfeléhez, amely 60 éve nem tudott győzedelmeskedni Olaszországban. Azonban Gareth Southgate csapata, ha döcögősen is, de vette az akadályt.

Az első félidőben egyértelmű volt az angolok fölénye, amely már a 13. percben Rice góljánál megmutatkozott, majd a félidei sípszót megelőzően Harry Kane is történelmet írt, hiszen a sikeresen értékesített büntetőjének köszönhetően immár Anglia legsikeresebb gólszerzőjeként tartják számon, 54. góljának köszönhetően.

A második játékrészben azonban az olaszok is magukhoz tértek, hiszen az 56. percben az újonc, Retegui tudott betalálni a vendégek kapujába, majd Luke Shaw hajrában kapott piros lapját követően a hazaiak 15 percen át hajtottak az egyenlítését, amely végül azonban elmaradt.

Így Anglia egy igen nagy skalppal indítja a selejtezőket, 3 pontot elhozva a legnagyobb rivális otthonából.

Olaszország  – Anglia 1-2 (0-2)
Helyszín:
Diego Maradona Stadion (Nápoly) Vezette: Jovanovic (szerb)
Gólszerző:
Retegui (56.)  ill. Rice (13.) Kane (44.)
Kiállítás: ill. Shaw (80.)

OLASZORSZÁG: Donnarumma – Di Lorenzo, Tolói, Acerbi, Spinazzola – Barella (Cristante, 62.), Jorginho (Tonali, 69.), Verratti (Scamacca, 88.) – Berardi (Politano, 62.), Retegui, Lo. Pellegrini (Gnonto, 69.). ANGLIA: Pickford – K. Walker, Stones, Maguire, Shaw – K. Phillips, Rice, Bellingham (Gallagher, 85.) – Saka (R. James, 85.), Kane, Grealish (Foden, 69., Trippier 82.).

A C-csoport másik mérkőzésén Észak-Macedónia fogadta Máltát, ahol ugyan a hazaiak tűntek papíron erősebbnek, Málta mégis majdnem meglepetést tudott okozni.

Észak-Macedónia nehezen talált magára, amelyet az első félidő is jól mutat, hiszen a hazaiak gól nélkül zárták a játékrészt. A második etapban azonban kiszakadt a gólzsák, Elmas a 66. percben ünnepelhetett, hogy aztán alig 6 perc elteltével Churlinov megduplázza az előnyt, így megnyugtatva a hazai közönséget. A hajrában azonban Yannick talált be, így a 86. perctől kezdve a hazaiak izgulhattak, hogy lesz-e egyenlítés.

A pontokon való osztozkodás azonban elmaradt, így Észak-Macedónia léphetett fel Anglia mellé a tabella felső felébe.

Észak-Macedónia  – Málta 2-1 (0-0)
Helyszín: 
Toshe Proeski Nemzeti Stadion (Szkopje) Vezette: Tohver K. (észt)
Gólszerző:
Elmas (66.) Churlinov (72.)  ill. Yannick (86.)
Kiállítás: Milevski (90+3.) ill.