Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: CR egyből rekorddöntéssel kezdhet az új kapitánynál!

Nem csak Portugáliában várják sokan a nemzeti csapat az új kapitánya, Roberto Martinez által is számításba vett Cristiano Ronaldo pályára lépést. A 38 esztendős klasszis ráadásul egy új mérföldkő előtt áll eddig is páratlan karrierjében.

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

 

Portugália ma este Liechtenstein ellen kezdi meg hazai pályán az Európa-bajnoki selejtezősorozatot (20:45).  Amennyiben Cristiano Ronaldo is pályára lép az újraformálódó válogatottban, akkor 197. alkalommal öltené magára a nemzeti csapat mezét, amellyel újabb rekordot állítana fel!

Az eddig 196 alkalommal válogatott CR ugyanis a világfutball egészét nézve a kuvaiti Bader Al-Mutawa csúcsát adná át a múltnak, aki a legtöbb nemzetközi mérkőzést játszotta hazája színeiben!

Nehéz elképzelni, hogy Martinez kapitány nem adná meg ezt a gesztusértékűnek is számító lehetőséget annak a Cristiano Ronaldonak, akivel kapcsolatban legutóbb is elmondta, hogy számít a nemzeti csapatban.

“Elkezdtünk egy új folyamatot. Szeretném megismerni a régi és az új játékosokat egyaránt. Cristianot minden tisztelet megilleti azért, amit elért a karrierjében. Pont ő ne kapna lehetőséget?!” – tette fel a költői kérdést Martinez, akivel kapcsolatban kíváncsian várjuk, hogy assziztál-e CR újabb páratlan csúcsához.