Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: győzelemmel ünnepelt a világbajnok argentin válogatott – videóval

A világbajnoki cím megnyerése óta péntekre virradóra játszotta le az első hazai mérkőzését az argentin válogatott…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin válogatott 2-0-s győzelmet aratott Panama ellen a teltházas Monumentalban, ahová másfél óra elkelt az eladásra szánt 63 ezer belépő, mivel többmilliós jegyigénylés futott be az online értékesítő rendszerben. A “gauchók” a mérkőzés első pillanatától kezdve fölényben futballoztak, Messi különösen nagy kedvvel játszott, több megindulásra vállalkozott és a támadókat is remekül szolgálta ki, azonban a saját tizenhatosuk vonalára betömörülő pananamaiak jól állták a sarat. Az első negyedóra végén Messi végezhetett el szabadrúgást a büntetőterület előteréből jobbról, felső sarokra tartó lövése a kapufán csattant. Kisvártatva MacAllister közeli próbálkozásánál védett Guerra kapus. Az állandó mezőnyfölény ellenére az argentinok képtelenek voltak megszerezni a vezetést, a panamai védelem hősiesen tette a dolgát. Nem sokkal a szünet előtt Fernández kőkemény átlövését ugyancsak Guerra ártalmatlanította, így az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget. A térfélcsere után ott folytatódott a mérkőzés, ahol az első félidőt befejezték és tovább rohamoztak az argentinok. Di María szögletből, Messi szabadrúgásból veszélyezetett, de Guerra mindkét kísérletet hárította. Bő tíz perc elteltével Di María remek cseleket követően próbálkozott egy éles átlövéssel, melyet a kapus szintén védeni tudott. A világbajnok futószalagon alakította ki a helyzeteket, melyek azonban rendre kimaradtak. Az utolsó negyedórán belül Messi újabb szabadrúgásból találta el a kapufát, azonban az ezt követő ismétlésből az első válogatottbeli gólját szerző Thiago Almada az ötösön belülről bekotorta a kipattanót. A vezetés megszerzése után az argentinok tovább támadtak és további lehetőségek maradtak ki használatlanul, mígnem nem sokkal a rendes játékidő vége előtt Lionel Messi sokadik szabadrúgása már célba ért, amikor 20 méterről bombázott a hálóba, ezzel beállította a 2-0-s végeredményt.

A mérkőzés után az argentin válogatott tagjai egy hosszabb ceremónia keretén belül a vb-trófea társaságában hazai közönség előtt is megünnepelhették a világbajoki győzelmet.

Az argentin válogatott keddről szerdára virradóra Curacao ellen lép pályára Santiago del Esteróban.

Argentína – Panama 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Almada (78.), Messi (89.), ill.

 

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!