Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: több hétre kidőlt a Barcelona védője!

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a következő hetekben nem számíthat védőjére, Andreas Christensenre.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Az elmúlt időszakban Xavi munkáját alaposan megnehezítette az, hogy a Barcelona keretéből több meghatározó játékos is kidőlt sérülés miatt. A katalánok edzője most újabb rossz hírt kapott, ugyanis kiderült, hogy a következő időszakban Andreas Christensenre sem számíthat. A dán védő még csütörtökön a Finnország elleni Eb-selejtezőn sérült meg és már a 19. percben le kellett cserélni őt. A 26 éves futballista azóta visszatért klubcsapatához, ahol az orvosi vizsgáltokból kiderült, hogy a bal vádlija sérült meg. Az orvosi diagnózis alapján pontosan nem mondható meg, hogy Christensen mikor fog visszatérni, ez leginkább a felépülésének a gyorsaságától függ, de az előzetes becslések szerint legalább 3 hétig harcképtelen lesz. A Barcelona így nem számolhat vele a Real Madrid elleni kupameccsen, ami április 5-én lesz esedékes.

Andreas Christensen ebben a szezonban 25 mérkőzésen lépett pályára a Barca mezében, amelyeken 1834 percet töltött a gyepen, és ez idő alatt 1 gólpasszt jegyzett.