Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a lengyelek egy góllal nyertek, az osztrákok hátrányból fordítottak, míg a svédek gáláztak – videóval

A vasárnapi játéknapon is folytatódtak az Európa-bajnoki selejtezők küzdelmei. Az E-csoportban Lengyelország egyetlen góllal győzte le Albániát, míg Csehország nem tudott gólt lőni Moldovának, igaz, nem is kaptak. Az F-csoportban Ausztria korán hátrányba került Észtország ellen, de a hajrában fordítottak, míg Svédország öt gólt vágott Azerbajdzsánnak. 

(Photo by Mateusz Slodkowski/DeFodi Images via Getty Images)

E-csoport:

Lengyelország – Albánia:

Az első félidő egyértelműen a lengyeleké volt, de hiába próbálkoztak, semmi nem akart bemenni nekik. A 22. percben ráadásul az albánok álltak közel a gólhoz, amikor Cikalleshi lövését kellett hatalmas bravúrral védenie Szczesnynek. A jég a 41. percben tört meg, amikor megszerezte Lengyelország a vezetést: Kaminski lövése még csak a kapufát találta el, de a kipattanót Swiderski már belőtte.

A második félidő már kiegyenlítettebb volt, és az albánok is veszélyesebbek lettek, mint például az 59. percben amikor Szczesny először Uzuni, majd Asllani lövését védte bravúrral. Lewandowskinak nem volt sok lehetősége, ami igen, az pontatlan volt. Sőt, még a végén az albánok veszélyeztettek, de már nem jött össze az egyenlítés a lefújásig.

Lengyelország – Albánia 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Swiderski (41.) ill. –

Moldova – Csehország:

Már az első félidőben sokkal jobban játszott Csehország, de egyszerűen nem tudtak betalálni a hálóba, legalábbis nem érvényes találattal. Több kisebb próbálkozás után Kuchta belőtte a labdát a hálóba, azonban a játékvezető a videóbíró segítségével érvénytelenítette. A 47. percben Soucek még a felső lécet is eltalálta egy lövéssel, de ezzel zárult a játékrész.

A második félidőben már nagy fölényben játszottak a csehek, és az 58. percben Cvancara révén a vezetés is meglehetett volna, de a kapus hatalmasat védett. A vendégek próbálkoztak, de a moldávok nagyon jól védekeztek, olyannyira, hogy kihúzták a végéig, és maradt a 0-0-ás döntetlen.

Moldova – Csehország 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

VIDEÓ HAMAROSAN!

Az E-csoport állása:


F-csoport:

Ausztria – Észtország:

Jobban játszottak az osztrákok az első félidőben, és a 16. percben Sinyavskiy szabálytalansága után tizenegyest is kaptak a hazaiak, amit Gregoritsch végzett el, azonban lövése csak a keresztlécen csattant. Hiába voltak fölényben, a vezetést mégis az észtek szerezték meg a 25. percben, amikor Zenjov beadását Sappinen fejelte a hálóba. Erre a gólra pedig már nem tudtak válaszolni a szünet előtt.

A második félidőben sem változott a játék képe, Ausztria továbbra is dominált, de a próbálkozásaik pontatlanok voltak. Ráadásul a 65. percben rájuk is ijesztettek az észtek, amikor Zenjov lövését a gólvonalról kellett kivágni. A 68. percben viszont megtört a jég, és kiegyenlítettek az osztrákok, amikor Posch lövése még kipattant a kapusról, de épp Kainz elé, aki a bal sarokba lőtt. Több helyzete is volt még Ausztriának, de semmi nem akart bemenni egészen a 88. percig, amikor mégis csak sikerült megfordítani az eredményt a hazaiaknak, miután Gregoritsch lövése egy védőről a hálóba pattant, és ezzel meg is nyerték a mérkőzést az osztrákok.

Ausztria – Észtország 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Kainz (68.), Gregoritsch (88.) ill. Sappinen (25.)

Svédország – Azerbajdzsán:

Érdekes módon az azeriek birtokolták többet a labdát az első félidőben, azonban kevésbé voltak veszélyesek a kapura. A svédek is szerezték meg a vezetést a 38. percben Forsberg lövésével, ami a kapu jobb oldalába ment. A játékrész végén még volt egy próbálkozása a vendégeknek is Dadashov révén, de a kapus bravúrral védett.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, az azeriak tartották a labdát, de a svédek próbálkoztak. A 65. percben ráadásul egy szerencsétlen öngóllal a második találatukat is megszerezték a hazaiak, amikor Mustafazadáról pattant a saját hálójába a labda. A 79. percben érkezett a harmadik svéd gól is, amit a magyar származású Gyökeres Viktor szerzett, miután Karlstrim passzát lőtte a hálóba. A hajrában még kinyílt a gólcsap, és először a 88. percben találtak be a svédek Karlsson gyönyörű szabadrúgásgóljával, majd mindössze egy perccel később Elanga lövése került a hálóba, amivel le is zárta a mérkőzést.

Svédország – Azerbajdzsán 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Forsberg (38.), Mustafazada (65. – öngól), Gyökeres (79.), Karlsson (88.), Elanga (89.) ill. –

Az F-csoport állása: