Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: magabiztos győzelemmel nyitottuk a selejtezőt – videóval

Az elmúlt évtized egyik legjobb félidejét produkálta a magyar válogatott, amely három pontot ért Bulgária ellen hazai pályán…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Hatalmas futballünnepet rendezett a magyar válogatott az Eb-selejtező első fordulójában hazai közönség előtt, hiszen Szoboszlai Dominikék remekeltek, már-már gáláztak az első félidő folyamán.

Az események igen gyorsan beindultak, hiszen mindössze 7 perc kellett a magyar válogatottnak, hogy vezetést szerezzen, és meglője az első gólját az Eb-selejtezőkön. Sallai végezhetett el egy szögletet, amivel Szoboszlai indult meg a tizenhatos felé, majd három csel után középre adta a labdát, amit először Sallai, majd Orbán is kapura lőtt, ezeket viszont védte a kapus, a kipattanó viszont Vécsei Bálinté lett, aki egy méterről az üres kapu közepébe passzolt.

Nem kellett sokat várni a második magyar gólra sem, hiszen a 26. percben jött Szoboszlai Dominik, és egy hatalmas szabadrúgásgólt vágott a kapuba. Az RB Leipzig középpályása nagyjából 20 méterről lőtte egyből kapura a labdát, ami megpattant a sorfalban felugró Markov fején, így a hatalmasat vetődő kapus még hozzáért, de a labda a bal felsőbe került. Mindezek után pedig Szoboszlai odaszaladt Sallaihoz, akivel egy kő-papír-ollóval ünnepelte meg a gólt, ezzel is utalva az észtek elleni esetre, ahol ezzel döntötték el, hogy ki lője a tizenegyest. Sallai nyert, de kihagyta a büntetőt.

A harmadik gólt Ádám Martin szerezte egy gyönyörű játékot követően, így a csatár a Litvánia elleni barátságos gólját követően tétmérkőzésen is megrúgta az első találatát.

A második félidőben is helyzetet-helyzetre halmoztunk, azonban az újabb gól elmaradt mind a két fél részéről, így Magyarország 3 ponttal nyitotta a selejtezőt, rögtön felugorva a tabella második fokára, az immár két mérkőzést nyerő szerbek mögé.

Magyarország: Denes Dibusz, Willi Orbán, Attila Szalai, Adam Lang, Bálint Vécsei (Zsolt Kalmar), Adam Nagy (Laszlo Kleinheisler), Milos Kerkez, Bendeguz Bolla (Loïc Négo), Martin Ádám (Barnabas Varga), Roland Sallai (Kevin Csoboth), Dominik Szoboszlai.

Bulgária: Daniel Naumov, Valentin Antov, Ivaylo Borislavov Markov (Hristiyan Petrov), Plamen Galabov, Marin Petkov, Yoan Stoyanov, Yanis Karabelyov (Filip Yavorov Krastev), Nikola Iliev, Ilia Gruev (Stanislav Shopov), Spas Delev (Georgi Rusev), Kiril Despodov (Radoslav Kirilov).

Magyarország  – Bulgária 3-0 (3-0)
Helyszín:
Puskás Aréna (Budapest)  Vezette: Meller H. U. (török)
Gólszerző:
Vécsei (7.) Szoboszlai (26.) Ádám (39.) ill. Rice (13.) Kane (44.)
Kiállítás: ill.

A csoportunk másik összecsapásán kevésbé alakultak számunkra kedvezően a dolgok, hiszen a csoportelső szerbek ugyan papíron gyengébb ellenfélhez látogattak, Montenegró azonban foggal-körömmel küzdött, hogy ne kapjon gólt hazai pályán, így a neves vendégek sokáig küzdöttek idegenben.

A vezetés végül a csereként beálló center lőtte, Vlahovic a hajrá folyamán, a 82. percben törte meg a jeget, így összetörve a hazai álmokat, majd a hosszabbításban, a 90+6. percben ismét betalált, a válogatott gólarányát is javítva.

A szerbek így 2 győzelemmel nyitottak, amely folyamán 4 gólt lőttek, és 0 gólt kaptak Litvánia és Montenegró ellen.

Montenergó  – Szerbia 0-2 (0-0)
Gólszerző:
ill. Vlahovic (82. 90+6.)
Kiállítás: ill.