Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: újabb sima svájci-siker! – eredmények

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában kedden játszották a ‘D’ és az ‘I’ jelű csoportok soron következő találkozóit. Előbbiben a vb-bronzérmes horvátok nyertek egy csoportrangadót Törökországban; utóbbiban pedig könnyen lehet, hogy Svájc és Románia újabb győzelmével két szereplősre szűkültek a továbbjutási esélyek – Mutatjuk a történéseket!

(Photo by Jari Pestelacci/Eurasia Sport Images/Getty Images)

 

D-csoport:

Törökország – Horvátország 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Kovacic (20. és 45+4.)

A keddi játéknap és a D-csoport rangadóján Horvátország egy, a labdabirtoklást (49-51%) vagy a kaput eltaláló lövéseket tekintve (5-5) is kiegyenlített összecsapáson jobban sáfárkodott a helyzeteivel, és Mateo Kovacsics első félidei duplájának köszönhetően elhozta mindhárom pontot Törökországból.

A második félidőben próbálkoztak becsülettel a törökök, de a horvát védelem jól állt a lábán, így még a szépítés sem jött össze.

 

Wales – Lettország 1-0 (1-0)
Gólszerző: K. Moore (41.)

Tipikus ‘egy gólos találkozón’ Wales Kieffer Moore első félidő végén szerzett góljával ha nehezen is, de csak legyőzte Lettországot. A walesieknek ezzel a sikerrel lehet igazán értékes, a pár nappal korábban Horvátországban megszerzett 1 pont (…)

 

A csoport állása:

 

 

I-csoport

Koszovó – Andorra 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Zhegrova (59.) illetve Rosas (61.)

Kisebb meglepetésre, Andorra elhozott egy pontot Koszovóból. A végig fölényben futballozó hazaiak szűk egy óra elteltével, amikor azt gondolhatták, hogy végre feltörik az andorrai védelmet, akkor pár perc elteltével egyenlített némiképp a semmiből a vendég csapat, és bravúros pontot szerzett.

 

Svájc – Izrael 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Vargas (39.), Amdouni (48.), Widmer (52.)

A nagy fölényben játszó svájciak a második félidő elején törték meg teljesen ellenfelüket, amikor is 4 perc alatt két gólt is szereztek. Izraelra nézve kisebb csoda, hogy az 52. percben a találkozó végeredménye is kialakult.

Svájc több mint magabiztosan, két meccsen szerzett nyolc góljával, nulla kapott ellenében vezeti is csoportját.

 

Románia – Fehéroroszország 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Stanciu (17.), Burca (19.) illetve A. Morozov (86.)

Amikor a 20. percre már két góllal is vezetett Románia, kevesen gondolták, hogy az egy körrel korábban Svájc ellen öt gólt kapó Fehéroroszország még talpra állhat (…) Pedig kis híján ez történt, a hajrában szerzett fehérorosz-gól bizony okozott kellemetlen pillanatokat a vendéglátóknak, akik végül jól jöttek ki abból, hogy nem tudták korábban lezárni végérvényesen a találkozót.

 

A csoport állása: