Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: kisorsolták a csoportbeosztást

Magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra tartották meg az első számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Libertadores-kupa 2023-as csoportkörének sorsolását…

 

A Libertadores-kupa csoportbeosztásának sorsolásán eldőlt, hogy a csoportkörös 32 csapat mely ellenfelekkel találkozhat az első kanyarban.

A címvédő Flamengo az argentin Racing Club személyében kapott egy kemény ellenfelet a csoportjában, az előzőt megelőző két kiírást megnyerő Palmeiras legnagyobb ellenfele pedig alighanem az ecuadori Barcelona SC lehet a csoportban. Hozzájuk hasonlóan a Boca Juniors is teljesíthető csoportba került.

Ezen kívül egy négyesbe került egymással a River Plate és a Fluminense, valamint a Copa Sudamericana-győztes Independiente del Valle és a Corinthians, amely csoportban az Argentinos Juniors személyében még egy argentin csapat is helyet kapott.

Az igazi “halálcsoportnak” a G jelű négyes ígérkezik, ahol a tavalyi döntős Athletico Paranaense megkapta a negyedik kalapból a Hulk által fémjelzett Atlético Mineirót, valamint a veterán Roque Santa Cruz által erősített Libertadot és a 25-szörös perui bajnok Alianza Limát.

A csoportkör első fordulójának mérkőzéseire április 4-től 6-ig kerül sor, míg az utolsó forduló összecsapásait június 27-29. között bonyolítják le.

A nyolc csoport első két helyezettje jut tovább a legjobb 16 közé, a harmadik helyezettek a Copa Sudamericanában folytatják.

Az előzetes tervek szerint a sorozat fináléját 2023. november 11-én rendezik a riói Maracanában.

A Libertadores-kupa csoportbeosztása

A csoport: Flamengo (brazil), Racing Club (argentin), Aucas (ecuadori), Nublense (chilei)
B csoport: Nacional (uruguayi), Internacional (brazil), Metropolitanos (venezuelai), Independiente Medellín (kolumbiai)
C csoport: Palmeiras (brazil), Barcelona SC (ecuadori), Bolívar (bolíviai), Cerro Porteno (paraguayi)
D csoport: River Plate (argentin), Fluminense (brazil), The Strongest (bolíviai), Sporting Cristal (perui)
E csoport: Independiente del Valle (ecuadori), Corinthians (brazil), Argentinos Juniors (argentin), Liverpool Montevideo (uruguayi)
F csoport: Boca Juniors (argentin), Colo Colo (chilei), Monagas (venezuelai), Deportivo Pereira (kolumbiai)
G csoport: Athletico Paranaense (brazil), Libertad (paraguayi), Alianza Lima (perui), Atlético Mineiro (brazil)
H csoport: Olimpia Asunción (paraguayi), Atlético Nacional (kolumbiai), Melgar (perui), Patronato (argentin)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!