Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: ismét McTominay lett a hős, ezúttal Spanyolországot verte Skócia! – videóval

Nem kis meglepetésre 2-0-ra tudott diadalmaskodni hazai környezetben Skócia a rendkívül felforgatott kezdővel felálló Spanyolországgal szemben az Eb-selejtezőn. Steve Clarke legénysége tehát két forduló után hibátlan az A-csoportban.

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

A vezetést a 15. percben Norvégia szerezte meg Grúziában. Ekkor Sörloth átvette a labdát, tolt rajta párat a védők szorításában, majd 16 métteről a bal alsóba lőtt. Grúzia a fordulás után tudott egyenlíteni, egészen pontosan a 60. percben Mikautadze tette maga elé a labdát fejjel, lehagyta védőit, majd a kapuba talált. 

Grúzia – Norvégia 1-1 (0-1)
Helyszín:
Adjarabet Arena (Batumi)
Gólszerzők: Mikautadze (60.) ill. Sörloth (15.)

Videós összefoglaló:

Skócia már a 7. percben megszerezte a vezetést egy nagyon komoly egyénit hibát követően. Pedro Porro csúszott el a saját kapuja környékén, Andrew Robertson elvitte a labdát, majd a második hullámban érkező Scott McTominay elé passzolt, aki könnyedén lőtt a hálóba. A második félidő elején gyorsan tudták növelni előnyüket a skótok. Az 51. percben Tierney beadása Eric Garciáról éppen McTominay elé pattant a labda, a Manchester United középpályása kapásból vette be Kepa kapuját.

Skócia – Spanyolország 2-0 (1-0)
Helyszín:
Hampden Park (Glasgow)
Gólszerzők: McTominay (7., 51.) ill.

Videós összefoglaló:

Az A-csoport állása: