Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League nem kér a Netflixből, elutasították, hogy dokumentumsorozatot készítsenek a bajnokságról

Hiába folytak már hónapok óta tárgyalások az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) és a streamingóriás, Netflix között, úgy tűnik, hogy a klubok nem kérnek az őket folyamatosan követő kamerákból. 

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

A Premier League elutasította annak lehetőségét, hogy a Netflix a Forma 1-es Hajsza a túlélésért (Drive to Survive) című műsorhoz hasonló dokumentumsorozatot készítsen az angol bajnokság kulisszatitkairól. A hírek szerint a kamerák 3 éven keresztül követték volna a csapatokat, amiért 15 millió fontot ajánlottak, de ezt nem fogadták el a klubok.

Már hónapok óta folytak a tárgyalások az angol élvonal és az amerikai streaming szolgáltató között, ám a műsor mégsem fog elkészülni, pedig egy brit székhelyű produkciós cég vállalta volna el a gyártását.

A Forma 1-es szezonok kulisszatitkairól szóló Hajsza a túlélésért (Drive to Survive) pedig hatalmas siker, igaz, sokat is kritizálják amiatt, hogy szenzációhajhászra vágják a felvételeket. A műsor megmutatja, hogy mi folyik a Forma 1 színfalai mögött, valamint interjúkat készítenek a pilótákkal és a csapatfőnökökkel.

Az elmúlt években népszerűvé váltak a Premier League klubjaival készült televíziós produkciók és dokumentumfilmek. Az Amazon Prime Mindent vagy semmit (All or Nothing) műsora a Manchester City, a Tottenham Hotspur és az Arsenal életét dokumentálta, míg a közelmúltban a Sunderlandet és a Leeds Unitedet is követték a kamerák.