Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Suárez góljával nyerte meg az állami bajnokságot a Grémio – videóval

Szombat este rendezték meg a Brazíliában a Gaucho állami bajnokság (Campeonato Gaucho) döntőjének visszavágóját az esélyesebb Grémio és a SER Caxias között…

(Photo by Richard Ducker/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az 1-1-es döntetlenre végződő első mérkőzés után a favorit Grémio hazai környezetben 1-0-s győzelmet aratott az alacsonyabb osztályú SER Caxias ellen a Gaucho állami bajnokság döntőjében, mellyel elhódította a bajnoki címet. Az első meccshez hasonlóan a visszavágó is rendkívül kiélezett és paprikás küzdelemben zajlott. A Grémio a meccs nagy részében fölényben futballozott, de sokáig képtelen volt fogást találni ellenfelén. Végül a második játékrész derekánál a hazaiak tizenegyeshez jutottak, melyet a Grémio legnagyobb ásza, Luis Suárez biztos lábbal értékesített. A vendégek becsülettel próbálkoztak az egyenlítésért, de a hajrában a hazaiak szereztek egy meg nem adott gólt. A hosszabbítás perceiben még egy páros kiállítás borzolta a kedélyeket, de az eredmény már nem változott.

A 36 éves uruguayi klasszis 12 mérkőzés alatt hétszer volt eredményes az állami bajnokságban.

A Grémio zsinórban hatodik, összességében pedig 42. alkalommal hódította el a bajnoki címet a Gaucho-bajnokságban.

Grémio – SER Caxias 1-0 (0-0)
Gólszerző: L. Suárez (65. – büntető), ill.
Kiállítva: Diogo Barbosa (90+14.), ill. Vinicius (90+13.)

Ezen a hétvégén a további állami bajnokságban is megrendezik a finálékat, beleértve a riói és a Sao Pauló-i ligát, jövő hétvégén pedig kezdetét veszi a brazil országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) 2023-as kiírása.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!