Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Palmeiras megfordította a párharcot, kiütéssel nyerte meg az állami bajnokságot – videóval

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az egyes brazil állami bajnokságok fináléit, köztük a Sao Pauló-i állami bajnokságban…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A Sao Pauló-i állami bajnokság (Campeonato Paulista) döntőjének első felvonását a Palmeiras még hatalmas meglepetésre 2-1-re elvesztette az Água Santa ellen, de a visszavágón 4-0-s győzelmet aratva elhódította a trófeát.

A Verdao az első pillanattól kezdve nekirontott ellenfelének, és bár a legelső lehetőségek még kimaradtak, az első negyedóra végén sikerült megszerezni a vezetést, miután Gabriel Menino egy szabadrúgás utáni sorfalról lepattanó labdát lőtt a hálóba. Tíz perccel később Dudu nagyszerű csellel indult meg a jobb oldalon, középre adásából pedig Gabriel Menino fejelte be önmaga és csapata második gólját, mellyel megfordították a párharcot. Kisvártatva villámgyors ellentámadást fejeztek be góllal a hazaiak, miután Endrick közelről pofozott a hálóba egy kipattanót. Az első félidő hajrájában egy durva ütést követően elszabadultak az indulatok, Anderson pedig a kiállítás sorsára jutott, így a vendégek tíz emberrel maradtak. A második félidőben a Palmeiras már nem akart minden áron újabb gólokat szerezni, de azért a csereként beálló José López lőtt még egy gólt, beállítva a 4-0-s végeredményt.

Az Água Santa a Sao Paulo és a Red Bull Bragantino kiejtése után a harmadik nagy hallal már nem bírt, a Palmeiras négy éven belül harmadszor, összességében 25. alkalommal hódította el a Paulista-bajnoki címet.

Palmeiras – Água Santa 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Gabriel Menino (16., 27.), Endrick (34.), José López (73.), ill.
Kiállítva:ill. Anderson (41.)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!