Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hulk duplájával ünnepelt állami bajnoki címet az Atlético Mineiro – videóval

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az egyes brazil állami bajnokságok fináléit, köztük a mineirói bajnokság döntőjét…

(Photo by Gledston Tavares/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A mineirói állami bajnokság (Campeonato Mineiro) döntőjének első felvonásán az Atlético Mineiro idegenben 3-2-es győzelmet aratott az América Mineiro ellen, majd vasárnap hazai környezetben 2-0-ra is legyőzte a Belo Horizone-i ellenlábasát.

A találkozó elején ugyan a vendégek próbálkoztak a felzárkózással, nem jártak sikerrel, majd a játékvezető hosszas videózást követően tizenegyest ítélt az Atlético javára, melyet Hulk magabiztosan értékesített a 27. percben. Az Atlético vezető gólja összetettben már kétgólos különbséget jelentett, és eldőlni látszott a párharc, az América sem támadott már akkora elánnal. Némileg újra éledhettek a vendégek reményei, amikor a második félidő elején Otavio második sárga lapjával a Galo tíz emberre fogyatkozott. Az América próbálkozásai azonban továbbra sem jártak sikerrel, ezzel szemben az Atlético újból eredményes volt, miután Zaracho elfutását követően Hulk piszkált be közelről újabb találatot, mellyel bebiztosították a végső győzelmet.

A zsinórban a negyedik állami bajnoki címét szerző Atlético Mineiro összességében immár 48. alkalommal lett a térség bajnoka.

Atlético Mineiro – América Mineiro 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Hulk (27., 71. – az elsőt büntetőből), ill.
Kiállítva: Otavio (49.), ill.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!