Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: “Nem estünk szét…”

A Liverpool és az Arsenal 2-2-es döntetlent játszott egymással az angol bajnokság (Premier League) vasárnapi rangadóján…

(Photo by Dave Howarth – CameraSport via Getty Images)

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp hosszú idő után először tudott újra elégedetlen azzal, hogy csapata a hátrányba kerülés után tudott reagálni:

“A reakciónk nyilvánvalóan kiváló volt. Kétgólos hátrányba kerülni nem olyan menő. Az első gól egy szerencsétlen helyzet után született, mert Robertson elcsúszott, a második pedig olyan szituáció után született, aminek nem szabadott volna megtörténnie. Abban a pillanatban, amikor elkezdtünk kompaktabbá válni, közelebb kerültünk, feljebb toltuk a középpályát, a középpályásaink közelebb voltak az ellenfélhez, de ez nem könnyű egy ilyen támadóhármassal szemben. A labdabirtoklás rendben volt, de az üres területeken mozoghattunk volna többet is, emellett volt néhány olyan helyzetünk, melyekből többet is kihozhattunk volna. Egy kicsit más volt az összeállítás, mint eddig és ezt még meg kell szokniuk a fiúknak. A hosszú labdákkal nem volt probléma, de több második labdát kellett volna begyűjtenünk.”

“A gólunk előtt is voltak lehetőségeink, jó pillanataink, de ezekkel nem tudtunk élni, márpedig a futballban a gól a leghasznosabb dolog. Mindenkin éreztem, hogy megfordíthatjuk a meccset. A mérkőzés végén pedig azt kérdeztem magamtól: »Hogy nem nyertük meg ezt a meccset?« Az egy pont rendben van, mert ez egy újabb lépés a helyes irányba. Hosszú idő után ez az első igazán jó reakciónk, nem estünk szét” – tette hozzá a német menedzser.

A Liverpool a mostani döntetlenjével a nyolcadik helyen 12 ponttal van lemaradva a BL-indulást jelentő negyedik pozíciótól.