Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: “Továbbra is 50-50 százalék esély van a párharcban”

Az AC Milan 1-0-ra legyőzte a Napolit a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, így egygólos előnyből várhatja az idegenbeli visszavágót…

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Az AC Milan vezetőedzője, Stefano Pioli elégedetten értékelte csapata győzelmét, de úgy gondolja, hogy a párharc továbbra sem dőlt el:

“Mindenekelőtt örülök, hogy újra itt lehettünk, hiszen az elmúlt években csak álmodoztunk ilyen meccsekről. A mérkőzés elején nem voltunk a legélesebbek hátul, ami lehetőséget adott a Napolinak, de örülök, hogy három év után végre le tudtuk győzni őket hazai pályán. Megvan a stratégáink, amely meccsről meccsre változat az ellenfél stílusától függetően, vagy ahogy alakul a mérkőzést. Például a Napoli ma sokkal agresszívebb volt, így végig koncentrálnunk kellett, mert tudtuk, hogy bármelyik pillanatban árthatnak nekünk.”

“Előzetesen is 50-50 százalék esélyt adtam erre a párharcra és továbbra is így gondolom. Végig koncentráltan, kiegyensúlyozottan futballoztunk, kicsit bánom, hogy nem tudtunk még egy gólt szerezni a végén emberelőnyben, de a csata továbbra is nyílt, ahogyan akartuk” – tette hozzá a további esélyek kapcsán.

A párharc visszavágóját jövő kedden rendezik a Partenopei otthonában.