Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: idegenben aratott kiütéses győzelmet a Fiorentina – eredmények

Az Európa-konferencialiga negyeddöntőinek odavágóit rendezték a héten, és a legjobb 8 között volt magyar érdekeltség is az AZ Alkmaarban szereplő Kerkez Milos által.

A Gent mezőnyben felülmúlta a West Ham csapatát és ötször annyit próbálkoztak kapura lövéssel a belgák, mint az angolok, de nagyon kevés sikerrel. A vendégek kevés próbálozásából azonban az egyik gól lett, még a szünet előtt egy remekül végigvitt akció végén Danny Ings megszerezte első nemzetközi gólját. A Gent a második játékrész elején tudott erre válaszolni, Hugo Cuypers került ziccerbe, amit a támadó nem hibázott el, így beállította az 1-1-es végeredményt.

Gent – West Ham 1-1 (0-1)
Helyszín: Ghelamco Arena (Gent), Vezette: T. Sidiropoulos (görög)
Gólszerzők: H. Cuypers (57.) ill. D. Ings (45+3.)

Az Anderlecht és az AZ Alkmaar mérkőzésén nem kápráztatták el a csapatok a szurkolókat, szinte alig volt helyzet a találkozón. A belgák viszont abból a kevésből jól használták ki kettőt is Murillo és Ashimeru révén, így végül 2-0-ás győzelmet arattak. A találkozót Kerkez Milos végigjátszotta, de ezúttal nem sikerült nagyon jó meccset lehoznia a magyar válogatott balhátvédnek.

Anderlecht – AZ Alkmaar 2-0 (1-0)
Helyszín: Lotto Park (Anderlecht), Vezette: D. Siebert (német)
Gólszerzők: M. Murillo (22.), Ashimeru (70.)

A Basel és a Nice egy teljesen kiegyenlített mérkőzésen játszott 2-2-es döntetlent. A találkozón két duplázó volt, a hazaiak részéről Amdouni tudott kétszer is betalálni, míg vendég részről Terem Moffi rezgette még két ízben is a svájciak hálóját. A francia csatár második találata viszont igazán emlékezetesre sikeredett, ugyanis egy elképesztő gólt ollózott a 23 éves játékos. 

Basel – Nice 2-2 (1-2)
Helyszín: St. Jakob-Park (Basel), Vezette: G. Nyberg (svéd)
Gólszerzők: Z. Amdouni (26. – büntetőből, 72.) ill. T. Moffi (38., 45+1.)

A Fiorentina végig dominálta a Lech Poznan elleni idegenbeli mérkőzést, és talán már minden lényegi kérdést el is döntöttek a visszavágó előtt. A lengyelek ugyan Cabral vezető góljára még válaszolni tudtak, de a későbbiekben Nicolás González, Bonaventura és Ikoné góljaira nem, ennek következtében sima 4-1-es sikert arattak az olaszok.

Lech Poznan – Fiorentina 1-4 (1-2)
Helyszín: Miejski Stadion (Poznań), Vezette: I. Peljto (bosnyák)
Gólszerzők: Velde (20.) ill. Cabral (4.), N. González (41.), Bonaventura (58.), Ikoné (64.)