Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: egygólos előnyt harcolt ki a Feyenoord az AS Roma ellen a visszavágóra – videóval

Az Európa-liga negyeddöntőinek odavágóit rendezték a héten, a kora esti mérkőzésen a Feyenoord és az AS Roma csapott össze egymással, ami egyben a tavalyi Európa-konferencialiga döntőjének a visszavágója.

(Photo by Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images)

A találkozó végig remek iramban folyt, azonban a támadóharmadokban rengeteg volt a hiba, így kifejezetten sok nagy lehetőséget nem lehetett feljegyezni. Az első komolyabb esély a 27. percben volt a gólszerzésre, Sebastian Szymanski ugrott ki, de ígéretes helyről kaput sem talált a hazaiak középpályása. A szünet előtt óriási lehetősége volt az olaszoknak előnyhöz jutni, ugyanis Wieffer kezezését követően büntetőhöz jutottak, amelyet Lorenzo Pellegrini végzett el, a középpályás azonban a kapufára rúgta a labdát.

A második játékrész pörgősebb volt, igaz ehhez kellett az is, hogy az 54. percben vezetéshez jussanak a hollandok. A bal oldalon cselezte le magát az alapvonalig Oussama Idrissi, majd visszaívelte a kaputól 20 méterre álló Mats Wieffernek a labdát, aki kapásból kicsit eltörve találta el a labdát, de pont így lett jó, mert kikötött a kapuban. Nem sokkal később Roger Ibanez egyenlíthetett volna, azonban lövését blokkolták. A 69. és 77. percben Kökcü percei következtek, viszont a török középpályás egyszer sem célzott teljesen pontosan. A 87. minutumban Ibanez szerzett labdát a Feyenoord térfelén, a labda Winaldumnál kötött ki, azonban pár centivel elvétette a balfelsőt. A visszavágóra így egygólos holland előnnyel készülhetnek a csapatok.

Feyenoord – AS Roma 1-0 (0-0)
Helyszín: De Kuip (Rotterdam), Vezette: J. M. Sánchez (spanyol)
Gólszerző: M. Wieffer (54.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

Európa-liga, negyeddöntő, odavágók:
Feyenoord – AS Roma 1-0
21:00 Juventus – Sporting (Tv: RTL Három)
21:00 Leverkusen – Royale Union
21:00 Manchester United – Sevilla (Tv: M4 Sport)