Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szívritmuszavara miatt kellett lecserélni a Juventus kapusát

A csütörtök esti Európa-liga-mérkőzések közt a Juventus 1-0-ra legyőzte a Sporting CP-t a negyeddöntő-párharc első felvonásán…

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

A Juventus kapusát, Wojciech Szczesny-t a találkozó első félidejében le kellett cserélni, miután a lengyel hálóőr nehéz légzéssel járó rosszullétre panaszkodott. A pályát könnyek közepette elhagyó kapus helyét Mattia Perin vette át a torinóiak ketrece előtt, Szczesny pedig orvosi vizsgálatokon esett át.

A torinói klub már a meccs közben igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy Szczesnynél mindent rendben találtak, majd nem sokkal később a kapus is megszólalt:

“Jól vagyok, kicsit izgultam, de elvégeztük az összes tesztet, és minden rendben van. Korábban sosem fordult velem ilyesmi, egyszerűen nehezen kaptam a levegőt, ezért bevallom, hogy nagyon féltem.”

“Igazság szerint láttam, hogy Perin milyen jó formában van, gondoltam lehetőséget adok neki. Sajnálom, hogy nem Pinsoglio védett, bizos vagyok benne, hogy ő nem két, hanem három nagy védést mutatott volna be a hosszabbításban” – viccelődött Szczesny a kapustársaival.

“Az egész csapat nagyon aggódott Szczesnyért, de a negatív érzéseket pozitív irányba fordítottuk, mert a második félidőben  mindannyian érte is harcoltunk” – fűzte hozzá Perin.

A párharc jövő csütörtök esedékes, idegenbeli visszavágóját tehát a Juventus egygólos előnyből várhatja.