Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: újabb vereséget szenvedett a Benfica, négy pontra felzárkózott a Porto – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 28. fordulójának szombati mérkőzései között az éllovas Benfica idegenben, a második FC Porto hazai környezetben lépett pályára…

(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

Hatalmas meglepetésre a listavezető Benfica egy hosszabbításbeli találattal 1-0-ra kikapott az újonc Chavestől, így a lisszaboniak korábbi magabiztos előnye tovább apadt az élen. A “sasok” esélyeshez méltóan kezdték a mérkőzést, és az első percektől fogva több lehetőség alakult ki előttük, melyekkel azonban képtelenek voltak élni. Az első játékrész gól nélküli döntetlennel zárult, és a másodikban sem tudták megtörni a jeget, a fordulás után Joao Mario közeli lövését a gólvonalról rúgták ki. A Benfica fölénye ellenére a Chaves kontrákból veszélyeztetett, és Juninho ziccerénél Vlachodimosnak kellett bravúrost védést bemutatnia. A vendégek rohamai hiábavalóak voltak, az igazi hidegzuhany pedig a hosszabbításban érte őket, amikor egy hosszan előre ívelt labda után Otamendi a játékszer megszelidítése közben elcsúszott, ebből pedig a ghánai Issah Abass kilépett és góllal fejezte be a ziccert. A Benfica a szezonbeli harmadik, egymás után a második vereségét szenvedte el.

Chaves – Benfica 1-0 (0-0)
Gólszerző: Abass (90+4.), ill.

 

Ezt követően az üldöző FC Porto hozta a kötelezőt és 2-1-re legyőzte a sereghajtó Santa Clarát a szombat esti hazai mérkőzésén. A “sárkányok” kezdték jobban az összecsapást, de eleinte csak kihagyott helyzetekig jutottak. A hazaiak az első félóra végeztével büntetőhöz jutottak, melyet a kolumbiai Mateus Uribe biztos lábbal értékesített, majd a szünet előtt újabb tizenegyest végezhettek el, Otavio azonban a kapu mellé helyezett, pedig a hálóőr a másik irányba vetődött el. Egy tizenegyes bement, egy kimaradt, az első félidő végeztével a Porto vezetett 1-0-ra. A fordulás után is a hazai gárda rohamozott a második gólért, azonban a lehetőségek sokáig kimaradtak, így a vendégek sokáig reménykedhettek. Tíz perccel a vége előtt azonban Danny Namaso kotort be közelről egy lecsorgó labdát, eldöntve a három pont sorsát. A Santa Clara erejéből a hosszabbításban még futotta egy szépít gólra, Kyosuke Tagawa azonban csak aprócska szépségtapasznak bizonyult. Újabb győzelmével a Porto négy pontra megközelítette az éllovas Benficát.

FC Porto – Santa Clara 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Uribe (34. – büntetőből), Danny Namaso (80.), ill. Tagawa (90+2.)

 

A bajnokság aktuális állása