Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: egyetlen góllal győzte le a Barcelona az Atlético Madridot – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 30. fordulójában a Barcelona az Atlético Madridot fogadta. Kiegyenlített meccset játszottak a felek, mindkét oldalt voltak nagy helyzetek, a gólt viszont a katalánok rúgták, amiből egy is elég volt ahhoz, hogy megnyerjék a rangadót.

(Photo by Silvestre Szpylma/Quality Sport Images/Getty Images)

Többet birtokolta a labdát a Barcelona, a helyzetek számában azonban kiegyenlített volt a mérkőzés. Az első percben azonnal érkezett egy Atlético-kapufa Busquets a saját térfelén veszítette el a labdát, majd Griezmann a tizenhatosról tekert a hosszú felső felé, de a labda a felső lécen csattant. A 17. percben Lewandowski két Atlético-védőt rázott le magáról, de a lövése már lepattant. A 24. percben Ferran Torres robogott el a bal szélen, a tizenhatoson belülre érve Raphinhát játszotta volna meg, de Oblak remekül olvasta, mi a csatár terve, és elütötte a labdát. A 35. percben Ter Stegen védett hatalmasat, amikor Griezmann csapott le a labdára, és egyből kapura fordult, és bár a jobb alsót célozta meg, a német kapus útját állta a lövésnek. A 44. percben viszont már a Barcelona szerzett vezetést: Raphinha kapott jó indítást, majd visszagurított Ferran Torresnek, aki higgadtan gurított a tizenhatosról a bal alsó sarokba. Ezzel le is zárult az első játékrész.

A játék képe a második félidőben sem változott. Az 50. percben Carrasco húzott befelé a bal szélről, majd Koundé mellől próbálkozott, de a lövés elkerülte Ter Stegen kapuját, ahogy tette ugyanezt az 58. percben. A 62. percben viszont hatalmas Barca-helyzet maradt ki, amikor Gavi küzdött meg a labdáért az Atlético tizenhatosán belül, majd kissé kisodródott szögből a hosszú alsóba tüzelt volna, ám a labda centikkel elkerülte el Oblak kapuját. A 68. percben Gavi esett el az Atlético tizenhatosán belül, és tizenegyest reklamáltak a hazaiak, ám sem a játékvezető, sem a VAR nem ítélt tizenegyest. A 72. percben Raphinha passzát Gavi elrontotta, ám ez így volt jó Lewandowskinak, aki visszapasszolt Raphinhának, a brazilnak pedig csak az üres kapuba kellett volna találnia, de pont Oblakhoz pattant a játékszer. A 73. percben Morata találta meg Griezmannt, aki sarokkal vette célba a kaput, de Ter Stegen hihetetlen reflexmozdulattal védett. A 76. percben Lewandowski remek ütemben indult be a védők mögé, majd egy az egyben vezethette Oblakra a labdát, azonban nagyon csúnyán a kapu mellé lőtt. A 88. percben már Morata ugrott magasra a büntetőterületen belül, majd fejelt, de kicsivel kapu jobb oldala mellé ment a labda. A lefújás előtt a VAR még egy esetleges Barca-kezezést nézett vissza, de nem ítélt már tizenegyest, így a katalán gárda nyerte a mérkőzést.

Barcelona – Atlético Madrid 1-0 (1-0)
Helyszín:
Camp Nou (Barcelona) Vezette: José Sanchez
Gólszerzők:
Ferran Torres (44.) ill.
Sárga lapok: Marcos Alonso (28.), Busquets (57.), Raphinha (78.) ill. Griezmann (75.), Savic (80.), Gimenez (81.), Barrios (84.), Reguilón (84.), Morata (87.), Grbic (90+2.), Saúl (90+4.)
Kiállítás: –ill. –

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araújo, Marcos Alonso (Eric García, 60.), Balde – F. de Jong (Kessié, 79.), Busquets – Gavi – Raphinha (Ansu Fati, 90+1.), Lewandowski, Ferran Torres (Pedri, 61.). Vezetőedző: Xavi

Atlético Madrid: Oblak – Molina, Giménez, Savic, Hermonso (Reguilón, 79.) – Carrasco, De Paul, Witsel (Barrios, 60.), Lemar (Saúl, 67.) – Griezmann, Correa (Morata, 60.). Vezetőedző: Diego Simeone

A 30. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Espanyol – Cadiz 0-0

Szombat:
Osasuna – Real Betis 3-2
Almeria – Athletic Bilbao 1-2
Real Sociedad – Rayo Vallecano 2-1
Real Valladolid – Girona 1-0
Real Madrid – Celta Vigo 2-0

Vasárnap:
Elche – Valencia 0-2
Barcelona – Atlético Madrid 1-0
18:30 Mallorca – Getafe (Tv: Spíler 2)
21:00 Sevilla – Villarreal (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása: