Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: Grosso célba ért, feljutott a Frosinone

Az olasz másodosztályú bajnokság (Serie B) 35. fordulójában az éllovas Frosinone az újabb győzelmével matematikailag is bebiztosította hosszú ideje borítékolhatónak tűnő feljutását…

(Photo by Raffaele Conti/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

A Frosinone az olasz másodosztály (Serie B) 35. fordulójában több mint egy félidőt emberelőnyben futballozva 3-1-es győzelmet aratott a Reggina felett, így három körrel a bajnokság vége előtt tíz ponttal előzi meg a harmadik Barit, vagyis bebiztosította a feljutást.

A Ciociari az ősszel története során harmadik alkalommal szerepelhet a Serie A-ban, azok után, hogy a 2015-2016-os és a 2018-2019-es idény végeztével egyaránt a 19. helyen végezve, simán kiesett az élvonalból. Az utóbbi kiesés óta az előző három idényben csak a másodosztály középmezőnyében ért célba, a tavalyi szezon közben kinevezett egykori 2006-os vb-hős Fabio Grosso vezérletével azonban a gárda megállíthataltan volt az aktuális idényben és szinte végig vezette a bajnokságot, így megérdemelten jutott fel hetekkel a bajnokság vége előtt.

A másik automatikus feljutó helyet a Genoa foglalja el, hat ponttal megelőzve a harmadikat, így a Grifoninak minden esélye megvan rá, hogy egy év után visszatérjen az első osztályba.

A Serie B alapszakaszának végén a harmadiktól a nyolcadik helyen végző csapatok vesznek részt a rájátszásban, melynek végső győztese ugyancsak csatlakozik ősztől a Serie A mezőnyéhez.

 

A bajnokság aktuális állása