Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF BL: az LAFC kiejtette a Philadelphia Uniont – videóval

Szerdára virradóra rendezték meg a CONCACAF Bajnokok Ligája első elődöntőjének visszavágóját az MLS tavalyi döntősei, a Los Angeles FC és a Philadelphia Union között…

(Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images)

Az első mérkőzés 1-1-es eredménye után a bajnoki címvédő Los Angeles FC hazai környezetben 3-0-ra legyőzte a Philadelphia Uniont, így bejutott a CONCACAF Bajnokok Ligája döntőjébe. A házigazda nagy elánnal kezdte a mérkőzést és már az első negyedórán belül magához ragadta a vezetést a német légiós Timothy Tillman révén. A Union becsülettel próbálkozott az egyenlítésért, de kevés érdemi lehetőség adódott előtte. Gazdag Dánielék a második félidőben fokozták a nyomást, azonban képtelenek voltak egyenlíteni. Ehelyett a 80. percben a Philly-ből Mbaizo megkapta a második sárga lapját is, mellyel a kiállítás sorsára jutott. Ezzel pedig végleg eldőlt a mérkőzés, hiszen az LAFC emberelőnyben kedvére kontrázhatott és a hajrában újabb két gólt szerzett Kwadwo Opoku és Denis Bouanga jóvoltából, így eldöntötte a továbbjutás kérdését.

CONCACAF Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Los Angeles FC – Philadelphia Union 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Tillman (13.), Opoku (82.), Bouanga (90.), ill.
Kiállítva:ill. Mbaizo (80.)
Továbbjutott: a Los Angeles FC 4-1-es összesítéssel

 

A másik ágon két mexikói csapat, a Club León és a Tigres UANL küzd a döntőbe jutásért. Az első mérkőzést a Tigres nyerte otthon 2-1-re, a visszavágót csütörtök hajnalban a León otthonában rendezik.