Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: Rodrygo duplájával nyerte meg a döntőt a Real Madrid – videóval

A spanyol Király-kupa (Copa del Rey) fináléjában nem sikerült csodát tennie az Osasunának, így 20. alkalommal begyűjtötte a trófeát a Real Madrid.

(Photo by Alvaro Medranda/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A habfehérek már két percet követően vezetéshez jutottak, Vinícius adta be a labdát baloldalról egy-két cselt követően, amelyet Valverde nem tudott időben lereagálni, így átlépte, viszont Rodrygo remek ütemben érkezett rá és 6 méterről a kapuba lőtt (1-0). Még az első játékrészben Karim Benzema kettőre növelhette volna a madridiak előnyét, vendég oldalról pedig Budimir és Ez Abde egyenlíthette volna ki a találkozó állását, de a francia támadó kihagyta helyzetét, míg az Osasuna részéről előbbiét Courtois védte, utóbbiénál pedig Carvajal tudott menteni.

A második játékrész első komolyabb lehetősége az 58. percben volt, abból rögtön gól is lett. Az ex-Real Madrid játékos, Lucas Torró a jobb alsóba lő 19 méterről, Ez Abde balról jövő passza után, amibe Carvajal tette bele a fejét és így kötött ki a vendégek középpályása előtt, aki kapásból vágta a kapuba a labdát (1-1). A 70. percben viszont ismét megszerzi a vezetést a királyi gárda, és ezúttal is Rodrygo a gólszerző. Vinícius tört be ezúttal is a bal oldalon, a védők gyengén szabadítottak fel, ezért Kroos 19 méterről kapásból lőhetett, ezt még blokkolni tudták a pamplónaiak, de pont Rodrygo elé, aki lecsapott a labdára és átemelte Sergio Herrera felett (2-1). A hátralévő 20 percben még próbálkozott az Osasuna, azonban kevés sikerrel, így begyűjtötte 20. győzelmét a sorozatban a Real Madrid!

Real Madrid – Osasuna 2-1 (1-0)
Helyszín: Estadio de La Cartuja (Sevilla), Vezette: J. Sánchez
Gólszerzők: Rodrygo (2., 70.) ill. L. Torro (58.)
Sárga lap: Militao (41.), Vinícius Júnior (45.), Camavinga (75.), Valverde (90.), Courtois (90+4.) ill. Moncayola (21.), D. García (37.), Barja (83.), Ibanez (90+4.)

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga – Tchouaméni (Rüdiger 69.), Kroos (Modric 82.) Valverde – Rodrygo (Asensio 90.), Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Osasuna: Sergio Herrera – Rubén Pena (Rubén García, 75.), Aridane Hernández, David García, Juan Cruz – Torró (Pablo Ibánez, 89.), Moncayola, Moi Gómez – Oroz, Budimir (Chimy Ávila, 70.), Abde (Kike Barja, 75.). Vezetőedző: Jagoba Arrasate

A mérkőzés videós összefoglalója: