Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: fontos győzelemmel erősítette meg első helyét a Benfica – videóval

A portugál bajnokság (Liga Profesional) 31. fordulójának szombat esti rangadóján az éllovas Benfica és a Sporting Braga mérte össze tudását egymással…

(Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

A Benfica egygólos meccsen aratott 1-0-s sikert a harmadik helyezett Sporting Braga ellen, így a lisszaboni gárda nem sokkal a bajnokság vége előtt hatalmas lépést tett a végső győzelem felé. A házigazda már az első félidőben is jelentős fölényben futballozott, Goncalo Ramosék nagy lendülettel játszottak, több komoly helyzetük is adódott a gólszerzésre, azonban Matheus Magalhaes kapus és a vendégek védelme hősiesen állta a sarat. A szünet után sem történt változás, a második félidőben is a Benfica játszott fölényben, de a lehetőségek továbbra is kimaradtak. A második etap derekánál azonban végre megtört a jég, amikor a 67. percben Neres kiugratása után Rafa Silva lőtt ziccerből a hálóba. Innentől kezdve a Bragának volt sürgősebb, de az igyekezet ellenére a vendégek nem tudtak válaszolni, így a “sasok” mindhárom pontot otthon tartották.

Győzelmével a Benfica hét pontra növelte az előnyét az FC Portóval szemben, amely még ugyan nem lépett pályára ebben a fordulóban, de ezt követően már csak három kör lesz hátra a szezonból.

Benfica – Sporting Braga 1-0 (0-0)
Gólszerző: Rafa Silva (67.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása