Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: a szurkolók (is) eladnák a támadót!

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, sajtóhírek szerint könnyen lehet, hogy a nyáron egy év után távozhat Barcelonából az a Raphinha, akinek maradását sem a saját formája, sem pedig a klub anyagi nehézségei nem könnyítik meg, ráadásul a szurkolók egy része is szívesen megválna a brazil játékostól.

A 26 esztendős szélső az elmúlt nyáron a Leeds United együttesétől nagy reményekkel érkezett a katalán fővárosba, ahol ugyan 45 tétmérkőzésen már eddig is pályára lépett a szezonban, szerzett 10 gólt és kiosztott 11 gólpasszt, ugyanakkor a biztató kezdés ellenére sem sikerült megvetnie a lábát a Barca kezdőjében.

A Sport című katalán lap közvélemény kutatása szerint ha a klub vezetése még nem is, de a szurkolók máris ítéletet hoztak Raphinha jövőjét illetően. Egy szombati voksoláson a Sport internetes felületén azt az egyszerű kérdést tette fel, hogy eladnák-e a drukkerek 75 millió euróért Raphinhát?

A több mint 45.000 válaszadó (egészen pontosan 46.799 – a szerk.) túlnyomó többsége, 86%-a arra szavazott, hogy a brazilnak távoznia kell a nyáron.
A Raphinhát eladni kívánó szurkolók vélhetően figyelembe vették azt is, hogy a klub anyagilag csak nyerne a játékossal, akinek magas fizetését is más forrásokhoz lehetne csoportosítani, nem is beszélve egy ekkora átigazolási összegről, amely komoly segítség lehetne a Barcának.