Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: tovább bővül a liga, közel a hivatalos bejelentés is! – sajtóhír

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) rövidesen újabb franchise-szal bővülhet, a San Diego belépésével.


Az amerikai sportsajtó szerint heteken belül megszülethet a megállapodás az MLS és San Diego között, hogy 2025-től a nagyváros San Diego Wave-en ismert csapata a ligában induljon.

A The San Diego Union Tribune című lap szerint az MLS vezetősége már többször egyeztetett a csapatot tulajdonló egyiptomi milliárdossal, Mohamed Ansour-ral, a felek pedig nagyon közel is járnak a megegyezéshez.

Egyes hírek szerint, már május közepére megszülethet a megállapodás arról, hogy a San Diego 2025-től a 30. franchise-ként csatlakozik a ligához: a csapat a 35.000 férőhelyes Snapdragon stadionban, addig jelentős létesítményfejlesztéseket végeznek az arénában, az edzőközpontban, mintegy nagyjából 500 millió dollárért, amelyet a liga is támogat.

A San Diego-i futballélet felpezsdülését jól jellemzi egyébként az is, hogy a Snapdragon stadionban a Manchester United is pályára lép nyáron a Hollywood-i filmsztár Ryan Reynolds és Rob McElhenney párosa által elnökölt Wrexham ellen.