Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: elköszönt a csapatkapitány, távozik az idény végén! – hivatalos

Ahogyan arról a minap mi is beszámoltunk, Sergio Busquets barcelonai távozása a mai napra biztossá vált. A katalánok ikonikus középpályása videóüzenetben jelentette be, hogy elköszön szeretett klubjától, és az idény végén új kihívások után néz.

 

“Elérkezett az idő, hogy bejelentsem, ez lesz az utolsó idényem a Barcában” – kezdte számos emlékezetes és megható képsort tartalmazó videóüzenetében Busquets.

“Felejthetetlen utazás volt a számomra! Amikor még gyerekként a televízióban néztem a Barcelonát, kölyökként futballozva mindig arról álmodtam, hogy egy napon én is ebben a mezben, a csodálatos Camp Nouban léphetek pályára. A valóság végül túlszárnyalta minden álmomat!
Soha nem gondoltam volna, hogy a világ legnagyobb klubjában 15 szezonon át futballozhatok! A Barca az életem, több mint 700 meccsel a hátam mögött mindig is a klub szurkolója maradok! Megtiszteltetés és óriási dicsőség, hogy ennyi időn át a Barcáért küzdhettem a pályán!” – folytatta Busquets.

“Sajnos minden ami elkezdődik, egyszer véget is ér. Egy nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, de megfelelőnek éreztem az időt. Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik lehetővé tették, hogy idáig eljuthassak! Hálásan köszönök mindent a klub vezetőinek; az alkalmazottaknak, akik bármilyen formában végigkísértek ezen időszak alatt: legyen szó edzőkről, orvosokról, szertárosokról, pályamunkásokról vagy akár a médiamunkásokról; és különösen a csapattársaimnak, akikkel több ezer órát tölthettem együtt, megannyi sikert és számos kudarcot átélve, együtt. KÖSZÖNÖK MINDENT!
Külön hálás vagyok a szurkolóinknak, a világ minden pontjáról azért a csodálatos szeretetért, amit bárhová is mentünk, mindig is éreztettek velem, velünk.” – így a világ -és Európa bajnok középpályás, aki természetesen családjáról sem feledkezett meg, akiknek a támogatása nélkül szintén nem érhetett volna hasonló magasságokba.

“Hamarosan találkozunk, a szezon utolsó meccsein még látjuk egymást! Ne feledjétek, Barca szurkolónak lenni a lehető legjobb dolog a világon” – zárta mondandóját a távozó csapatkapitány, akivel kapcsolatban felsorolni is nehéz, mennyi mindent nyert a klubbal:

  • 8 spanyol bajnoki címet;
  • 7 spanyol Király-kupát;
  • 7 spanyol Szuperkupát;
  • 3 Bajnokok Ligáját;
  • 3 klubvilágbajnoki címet;
  • 3 Európai Szuperkupát.

Sergio Busquets stílusosan, a 32. trófeájával, a 9. spanyol bajnoki cím megnyerésével inthet búcsút szeretet klubjának. A legfrissebb hírek szerint a 143-szoros spanyol válogatott kiválóság Szaúd-Arábiában folytathatja pályafutását – Esetleg a korábbi harcostárs és jó barát Lionel Messi oldalán?!

 

(Borítókép: Photo by Eric Alonso/Getty Images)