Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zárt kapus lehet a magyar válogatott szeptemberi Eb-selejtezője

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az UEFA zárt kapus büntetéssel sújtotta a magyar válogatottal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő szerbeket…

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egy zárt kapus mérkőzéssel és 50 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta a szerb szövetséget, miután a márciusi, Montenegró elleni podgoricai mérkőzésen a szurkolói diszkriminatív rigmusokat skandáltak.

Az UEFA közlése szerint ezzel aktivizálták egy korábbi, Nemzetek Ligája-büntetésüket, amelyet akkor felfüggesztve kaptak. A szerb szurkolók emellett a bolgárok elleni, júniusi, idegenbeli találkozóra nem kísérhetik el a válogatottat. Ugyan a nemzetközi szövetség nem jelezte, hogy a zárt kapu melyik meccsre szól, az AP hírügynökség információi szerint a magyar válogatottat kell üres stadionban fogadniuk szeptember 7-én.

A márciusi meccsen házigazda montenegróiakat is megbüntették hasonló okok miatt, nekik 20 ezer eurót kell befizetniük és a következő hazai meccsükön a lelátó egy részét nem nyithatják meg. Vélhetően ők is a mieink ellen töltik le a büntetést,  ugyanis júniusban Marco Rossi csapata látogat Montenegróba.

A G csoportot a szerbek vezetik két meccsen szerzett hat pontjukkal, az eddig egy mérkőzést játszó magyarok a másodikak három ponttal.