Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Messinek a lehetetlen is meg kell tennie, hogy visszatérjen Barcelonába!”

Meglehetősen hangzatos mondatokkal kampányolt Pep Guardiola is Lionel Messi barcelonai visszatérése mellett. Az FC Barcelonához ezer szállal kötődő katalán mester a minap az ESPN-nek adott hosszabb interjút, amelyben elmondta véleményét Messi jövőjéről.

“Számomra egyértelmű: Messinek még a lehetetlent is meg kell valósítania annak érdekében, hogy visszatérhessen a Barcához!” – kezdte Guardiola.

“Egy Barca-szukroló szemszögéből nézve, aki jeggyel is rendelkezik a Camp Nouba, őszintén remélnem, hogy újra lehetőségünk lesz elbúcsúzni Messitől olyan módon, ahogyan azt ő igazán megérdemelné. Soha nem gondoltam volna, hogy neki úgy kell távoznia, ahogyan azt tette pár éve. Ismerem Laportát (A Barca elnöke – a szerk.), tudom, hogy mennyire fontos neki a klub, és tudom, hogy hogyan tekint Messire. Laporta ugyan azt akarja, amit minden Barca-szurkoló: újra a csapatban tudni Messit. Leo (Messi) egyértelműen az anyagi nehézségek miatt távozott, tudom, hogy ő is szívesen visszatérne, ha csak egy nagyon apró lehetősége is adódik erre. Őszintén mondom, csak remélni tudom, hogy egy napon ott ülhetek a Camp Nouban, majd amikor megjelenik Messi, felállva tapsolhatok neki, úgy búcsúztatva őt el, ahogyan azt egy ekkora kaliberű futballista és egy ilyen személyiség megérdemli! “ – folytatta Guardiola, majd tovább dicsérte a szerinte a futballtörténelem legnagyobb játékosát.

“Messi a valaha volt legnagyobb futballista. Az elmúlt 12-éveben a Barca újjászületett, ezt pedig nélküle lehetetlen lett volna elérnünk. Messi esetében felesleges a számokról beszélnünk, elé csak megnézni a játékát, gyönyörködni benne, abban a szépségben, könnyedségben és hatékonyságban, ami páratlan.” – tette még hozzá Guardiola, aki vélhetően több millió Barca-szimpatizáns nézőpontját is képviselte.