Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: több mint 15 millió eurós büntetést kap a klub?! – sajtóhír

Az El Confidencial című spanyol lap csütörtökön hosszas cikkben közölte, hogy az FC Barcelona a spanyol adóhatóság szerint a korábbi játékoskifizetésekkel kapcsolatban több esetben is szabályt sértett, így több mint 15 millió eurós büntetésre számíthat a klub az adóhatóságtól. 

A beszámoló szerint a Barca azért kapna komoly büntetést, mivel a játékosainak charterjáratokkal és szponzori autókkal (Audi) is fizethetett, megkerülve ezzel számos ide vonatkozó szabályt – Az El Confidencial szerint a Barca már fellebbezett a büntetés ellen, amelyet már tárgyalnak a hatóságok.

A katalán klub természetesen tagadta a híreszteléseket, mondván nem történt hasonló estet, és felszólították közleményben az El Confidencialt, hogy korrigálja cikkét, hiszen az alaptalan rágalmakat tartalmaz.

“Az adóhatóság ugyan ellenőrizte a klubot, ám a 2015/16 és a 2017/18-as szezonok pénzügyeit tekintve. A vizsgálatok már lezárultak.” – olvasható ez a mondat a Barca hivatalos közleményében, amelyben megjegyzik azt is, hogy az Adóhivatal semmilyen szankciót nem szabott ki a klubra, egyedül a Központi Közigazgatási Pénzügyi Bíróság előtt tárgyalt, játékosügynöki kifizetések tekintetében vétett az FC Barcelona. Utóbbi esetben fellebbezett is a klub, és várja a jogerős ítéletet.

“A Központi Közigazgatási Pénzügyi Bíróság elé tárt ügyben fellebbezett az FC Barcelona, és jó eséllyel számíthat is sikeres fellebbezésre” – tette hozzá még a Barca kommünikéje, többször is kiemelve, hogy az El Confidencial az alaptalan feltételezések mellett komoly tárgyi tévedést is vétett.