Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Mbappé duplázott, takaréklángon is fölényes győzelmet aratott a PSG! – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 35. fordulójának szombati játéknapját a listavezető Paris Saint-Germain, és a szinte biztos kieső AC Ajaccio összecsapása zárta.

(Photo by Ibrahim Ezzat/Anadolu Agency via Getty Images)

A Lens pénteki győzelmével ismét 3 pontra csökkent a PSG előnye az élen, de igen könnyű feladatnak ígérkezett számukra a 18. helyen álló, szinte biztos kieső AC Ajaccio elleni találkozó, ahol újból 6 egységnyire növelhették az előnyüket. Ahogyan az várható volt, a párizsiak az első perctől kezdve fölényben játszott úgy is, hogy érezhetően csak fél gőzzel hajtottak. Ez a fölény végül a félidő közepén érett góllá, a 22. percben ugyanis Fabian Ruiz kapott labdát a büntetőterületen belül, majd ballal mattolni tudta Sollacarot, 1-0! Bő tíz perc elteltével még tovább tudta növelni a párizsi sztárcsapat: a 33. percben Mbappé lövését még védeni tudta a kapus, de a kipattanóra Hakimi ért oda elsőként, aki kihasználta a lehetőséget, 2-0! A szünetig nem sokat változott a játék képe, a PSG uralta a játékot, és volt pár apróbb lehetőségük, de újabb gólt nem láthatott a Parc des Princes közönsége.

A második játékrész elején aztán igen gyorsan újabb gólt szerzett a fővárosi alakulat: a 47. percben egy kapu előtti kavarodás végén Mbappé tudta bevenni a kaput, 3-0! A góllövőlistát vezető francia támadó pár perccel később egy újabb gólt ünnepelhetett: Ramos indításába az egyik védő bele tudott fejelni, de a labda így is Mbappé elé került, aki bebombázta a játékszert a kapuba, 4-0! A 73. minutumban még tovább nőtt a különbség, miután Marquinhos lövése Youssoufról a saját kapujában kötött ki, 5-0! A véghajrára mindkét csapat megfogyatkozott egy-egy fővel, köszönhetően Hakimi és Mangani csörtéjének, ami után a játékvezető elküldte őket zuhanyozni, de újabb jelentős esemény már nem történt az utolsó percekben, így a PSG takaréklángon égve is sima győzelmet aratott, és ismét 6 pontra növelte az előnyét a Lens előtt.

Paris Saint-Germain – AC Ajaccio 5-0 (2-0)
Helyszín:
Parc des Princes Vezette: P. Gaillouste
Gólszerző:
Ruiz (22.), Hakimi (33.), Mbappé (47., 54.), Youssouf (73. – öngól) ill.-
Sárga lapok: Marquinhos (78.) ill. Marchetti (78.)
Kiállítás: Hakimi (77.) ill. Mangani (80.)

PSG: Donnarumma – Danilo (Bitshiabu 70.), Ramos, Marquinhos – Bernat (Zaire-Emery 83.), Ruiz (Sanches 64.), Verratti (Vitinha 64.), Hakimi – Messi, Ekitike (Soler 83.), Mbappé Vezetőedző: Christophe Galtier

AC Ajaccio: Sollacaro – Youssouf, Avinel, Vidal, Diallo (Alphonse 71.) – Barreto (Chabrolle 83.), Marchetti, Mangni, Coutadeur (Soumano 63.), Spadanuda (Chegra 63.) – El Idrissy (Nouri 63.) Vezetőedző: Olivier Pantaloni

A mérkőzés összefoglalója:

A 35. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Lens – Reims 2-1

Szombat:
Strasbourg – Nice 2-0
PSG – AC Ajaccio 5-0

Vasárnap:
13:00 Clermont – Lyon (Tv: Match 4)
15:00 Brest – Auxerre
15:00 Montpellier – Lorient
15:00 Rennes – Troyes
15:00 Toulouse – Nantes
17:05 AS Monaco – Lille (Tv: Match 4)
20:45 Marseille – Angers (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása: