Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Xavi szerint a bajnoki cím további stabilitást hozhat a klub életében!

Az Espanyol elleni újabb győztes bajnoki találkozót követően az alábbi gondolatokkal értékelte csapata bebiztosított bajnoki elsőségét az FC Barcelona trénere, Xavi.

Mint ismert, a Barca a városi rivális ellen aratott győzelemmel matematikailag is biztossá tette bajnoki elsőségét, amely Xavi szerint az öröm és büszkeség érzései mellett stabilitást is hozhat a klub életében.

“Csodálatos érzés 10 hosszú és kemény munkával teli hónap után bajnoknak lenni! Rendkívüli munkát végeztünk el a csapattal, amire elképesztően büszke vagyok. Ez a bajnoki cím a szurkolóknak, a klub életében, a közös projektünk jövőjével kapcsolatban szilárd alapot nyújthat, további stabilitást hozhat.” – idézi a katalán Sport című lap az érezhetően kirobbanóan boldog Xavit.

“Egy remek meccsen nyertük meg végérvényesen a bajnokságot! Különösen a derbi első félidejében futballoztunk kiválóan, aztán 4:0-ánál bevallom kissé kiengedtünk. Örülök, hogy az Espanyoll ellen tudtuk bebiztosítani a bajnoki címünket!” – folytatta a katalánok trénere.

“Mindenki láthatta, mit jelentett ez a siker a csapat, a stáb számára. Remélem mások is azt látják majd, amit én: boldogok voltunk a pályán, ami teljesen normális, de aztán az öltözőbe mentünk, hiszen nem hazai pályán nyertük meg a bajnokságot. Néha nehéz kontrollálni az ember érzéseit.” – így Xavi, arra is reagálva, hogy az újságíróktól máris megkapta a lefújást követően is, hogy a Barca túlzásba vitte az ünneplést a lefújást követően.

“Sokat szenvedtünk ebben az idényben. A játékosokkal és a stáb tagjaival különböző sikereket és kudarcokat egyaránt megéltünk az elmúlt hónapok során. Spanyolországban a kritika normálisnak számít, így volt ez már játékos koromban. Örülök annak, hogy eléggé makacs vagyok ahhoz, hogy járjam az utamat. Mindig is azt vallottam, hogy ha jól dolgozol, annak meglesz az eredménye. Örülök, hogy sikerült meggyőznöm minderről a csapatomat, hiszen ma este meg lett az eredménye a közösen elvégzett munkának!” – tette még hozzá Xavi.