Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mutatjuk Európa 5 legjobb hangulatú stadionját!

A népszerű szakportál, a goal.com a Bajnokok Ligája elődöntőinek visszavágóira is hangolva készített egy szubjektív összeállítást arról, hogy vajon mely arénák tekinthetőek Európában a leghangulatosabb stadionnak?! Az egyébként önmagában is nehéz kérdés megválaszolását olyan szempontok döntötték el, mint a szurkolói koreográfiák, vagy a hangzavar nagysága – Mutatjuk az élmezőnyt!

(Photo by Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images)

 

5. – Vodafone Park (Isztambul – Besiktas)

A 2016-ban átadott nem csak hangos, de fantasztikus környezetben, a Boszporusz partján elterülő aréna hangulatáról legjobban talán Timo Werner tudna mesélni. Az RB Leipzig jelenlegi csatára egy korábbi isztambuli fellépés alkalmával állítólag cserét kért, mondván megszédült a török katlanban, és egy füldugót kellett viselnie, hogy elviselhetőbbnek tartsa a Vodafone Park atmoszféráját (…)

 

4. – Anfield Road (Liverpool – Liverpool FC)

Nagyobb meglepetés lett volna, ha az Anfield Road nem kerül be a leghangulatosabb stadionok ‘ötösébe’! A páratlan hangzású, legendás stadion egyszerűen csodálatos, különösen akkor, ha felcsendül a klubhimnusz, a ‘You Will Never Walk Alone’ – című dal.

Az pedig nem véletlen, hogy a Liverpool nagy európai feltámadásait az utóbbi években rendre hazai pályán produkálta, vert helyzetből (lásd. FC Barcelona 2019-ben a Bajnokok Ligájában; vagy három évvel korábban a Borussia Dortmund ellen az Európa-ligában)!

 

3. – Nef stadion (Isztambul – Galatasaray)

A Besiktas szurkolói vélhetően azonnal vitatkoznának azzal, hogy az ő arénájukat mégis hogyan előzi meg a Nef stadion,  amelyben Guiness-rekord nagyságú hangorkánt mértek (131 decibel) egy évtizeddel korábban, egy Schalke 04 elleni találkozón!

 

2. – Celtic Park – (Glasgow – Celtic FC)

A dobogó második fokát az is eredményezhette, hogy Lionel Messi még a Barcelona játékosaként  ‘semelyik másik arénához nem fogható  hangulatúként’ jellemezte a Celtic Parkot; a legendás Paolo Maldini és Xavi karrierje leghangulatosabb arénájának titulálta a Celtic stadionját; Zlatan Ibrahimovic pedig ha azt mondja, hogy alig lehetett kommunikálni a gyepen, akkor arra bizony érdemes odafigyelni (…)

 

1. – Westfalenstadion (Dortmund, modern nevén Signal Iduna Park – BOrussia Dortmund)

Az ikonikus ‘sárga falként’ nevezetes déli lelátó önmagában látványként is páratlan, hát még akkor, amikor 25.000 dortmundi fanatikus egyszerre kezd ugrálni!

Jürgen Klopp még a BVB edzőjeként egyszerűen a következőképpen írta le a stadion hangulatát: “Olyan érzés, mintha kilépnél az öltöző sötétjéből a fényre, elnézel balra, és mintha 150.000 ember egyszerre őrülne meg a szurkolásban…”

Az 6. és 15. helyezettek lsitája:

6. Marakana (Belgrád – Red Star Belgrad)

7. Stade Velodrome (Marseille – Olympique Marseille)

8. Stadio Olimpico (Róma – az AS Roma meccsein)

9. Ramón Sánchez Pizjuán stadion (Sevilla – SEvilla FC)

10. Stadio Diego Armando MAradona (Nápoly, korábban San Paolo – SSC Napoli)

11. De Kuip stadion (Rotterdam – Feyenoord)

12. San Siro (Milánó, olaszul ismertebb nevén a Giuseppe Meazza stadion – AC Milan és Inter)

13. Toumba stadion (Thesszaloniki – AC PAOK)

14. Vicente Calderón  stadion (Madrid, – az Atlético Madrid korábbi otthona)

15. Waldstadion (Frankfurt – Eintracht Frankfurt)