Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos büntetést kapott a fogadási szabályokat megsértő PL-sztár – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-szövetség novemberben indított eljárást a Brentford gólerős támadója ellen a fogadási szabályok megsértése miatt…

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

Az angol szövetség (FA) nyolc hónapra eltiltotta a Brentford és az angol válogatott csatárát, Ivan Toneyt minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, mivel megszegte a szervezet sportfogadásra vonatkozó szabályzatát.

A Brentford támadóját a 2017. február 25. és 2021. január 23. közötti időszakban összesen 262 alkalommal vádolták meg az FA E8-as szabályának megsértésével. A szövetség később 30 ilyen szabálysértést visszavont, Toney a fennmaradó 232-t pedig elismerte. A szankciókat ezt követően egy független szabályozó bizottság szabta ki személyes meghallgatást követően.

Toney eltiltása mostantól jövő januárig érvényes, az utolsó négy hónapban, szeptembertől kezdődően edzhet újra klubjával.

A 27 éves támadó 2017 februárja és 2021 januárja között mostani csapata előtt a Peterborough United futballistája volt. Toney a 2020-2021-es szezonban a Championship aranycipőse volt, 31 találattal segítette a Brentford élvonalbeli feljutását. A Premier League előző idényében 33 mérkőzésen 12 gólt szerzett, míg az aktuális kiírásban 35 meccsen 21 találatig jutott.