Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentin elnök szerint Messi játszhat a következő világbajnokságon

Az argentin labdarúgó-szövetség elnöke a közelmúltban adott interjújában többek közt Lionel Messi jövőjéről is megosztotta gondolatait…

(Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

Az argentin labdarúgó-szövetség elnök, Claudio Chiqui Tapia a közelmúltban az Olénak adott interjúban egyebek mellett Lionel Messiről és a pénteken kezdődő hazai rendezésű U20-as világbajnokságról is említést tett.

Az argentin szövetség első embere komoly reményét fejezte ki azt illetően, hogy az argentin válogatott csapatkapitánya, Messi a 2026-os világbajnokságon is pályára léphet:

“Azt akarom, hogy továbbra is játsszon és élvezz a játékot. Egyelőre látjuk, hogy szeret a pályán lenni, élvezi a feladatokat, szeretném, hogy ezt a lelkesedést még sokáig láthassuk rajta. Sokan igazságtalanok vele, pedig fantasztikus játékos. Azt hiszem a tavalyi világ bajnokságon Leo legjobb énjét láthattuk és a tornán csak meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtott. Olyan korban lett világbajnok, amikor sokan már azt mondják, hogy lejárt egy játékos ideje, már csak ezért is különösen büszkék lehetünk rá.”

Messi 35 évesen lett világbajnok, a jövő hónapban pedig a 36. születésnapját fogja ünnepelni. Saját bevallása szerint addig fog szerepelni a válogatottban, amíg jól érzi magát. A 2024 nyarán esedékes Copa América idején 37, a 2026-os vb alkalmával 39 esztendős lesz.

“Nem szeretnénk nyomást helyezni rá, a jövő évi Copa América már belátható távolságban van, a 2026-os vb előtt még jönnek a selejtezők. Lépésről lépésre haladunk, vb-címvédőként is tudjuk, hogy a kvalifikáció során a legjobb teljesítményre van szükség, ugyanakkor éhesek vagyunk a sikerre” – szögezte le az elnök.

Tapia beszélt az argentin labdarúgás nagy tehetsége, Alejandro Garnacho fejlődéséről, aki egyelőre sérülés miatt nem mutatkozhatott még be a felnőtt válogatottban:

“Nagyszerű lenne, ha együtt ott lennének a vb-csapatban Messivel. Egyelőre ez még odébb van, de az abszolút reális, hogy a következő mérkőzéseken egymás mellett szerepeljenek. Hatalmas potenciál van benne és a világ legjobbjától lenne lehetősége tanulni, így mindenképpen számítunk rá.”

A Manchester United 18 éves támadóját klubcsapata nem engedte el az U20-as világbajnokságra, így Javier Mascherano szövetségi edző nem számíthat rá csapatában a tornán, melyet Argentína beugróként rendezhet meg.

“Szeretnénk élni a kínálkozó lehetőséggel és a lehető legtöbbet kihozni belőle, ha már így alakult. Izgalmas csapatunk van, nagyszerű srácokkal, akik bármire képesek lehetnek” – jegyezte meg Tapia.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!