Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! – Négy távozót is bejelentett a Liverpool! – HIVATALOS

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool hivatalos közleményén keresztül számolt be arról, hogy négy játékosától is elköszön az idény végén…

A Liverpool FC bejelentette, hogy a következő idénytől már nem lesz a keret tagja Roberto Firmino, James Milner, Naby Keita és Alexander Oxlade-Chamberlain sem. Az említett játékosok szerződése egyaránt lejár, emiatt ingyen távoznak a csapattól. Firmino és Milner nyolc, Oxlade-Chamberlain hat, míg Keita öt évet húzott le a Liverpoolban. Mind a négyen komoly sikereket értek el a klub tagjaiként, egyaránt részesei voltak a BL, majd a bajnoki címet nyert együttesnek. Viszont Naby Keita illetve Oxlade-Chamberlain rengeteget voltak sérültek, ezért nem tudták megvetni lábukat a kezdőben a kezdőben. 

Robert Firminot 2015 nyarán a Hoffenheimtől igazolt át a Liverpoolhoz. A brazil támadó éveken át a csapat egyik nélkülözhetetlen tagja volt, ám az elmúlt, illetve a jelenlegi idényben a háttérbe szorult. A brazil klasszis mindent egybe véve 360 tétmérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, ezeken 109 találatot és 79 gólpasszt jegyzett. 

James Milner szintén 2015 nyarán került a Liverpoolhoz, ráadásul ingyen a Manchester Citytől. A rendkívül munkás középpályás Firminohoz hasonlóan sokáig meghatározó embernek számított a kezdőben Jürgen Kloppnál, viszont az elmúlt 2-3 szezont tekintve inkább többnyire csereként számít rá. Az angol futballista összesen 330 találkozón lépett pályára eddig a Liverpool színeiben, ezeken 26 találatig jutott és 46 gólpasszt osztott ki. 

Ami Naby Keitát és Alexander Oxlade-Chamberlaint illeti, egy időben ők is voltak stabil kezdők a Liverpoolban. Ám ahogyan már korábban említettük, mindketten rendkívül sokat voltak sérültek, így nem tudtak igazán meghatározó játékosok lenni. A guineai futballista 129 mérkőzésen, míg az angol labdarúgó 148 találkozón húzhatta fel magára az együttes mezét.