Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Haaland, Saka és Ödegaard is ott van a szezon legjobb játékosa díj jelöltjei között

Bejelentették a 2022/23-as Premier League szezon legjobb játékosainak és edzőinek jelöltjeit.

 (Photo by Tom Flathers/Manchester City FC via Getty Images)

A Manchester City támadóját, Erling Haalandot, és az Arsenal két játékosát, Bukayo Sakát és Martin Ödegaardot is jelölték a Premier League-szezon legjobb játékosa és a szezon legjobb fiatal játékosa díjára. A trió mellett a szezon legjobbjainak listáján ott van a City másik játékosa, Kevin De Bruyne, a Tottenham Hotspur csatára, Harry Kane, a Manchester United támadója, Marcus Rashford és a Newcastle védője, Kieran Trippier is.

Haaland rekordot rekodra halmoz az első szezonjában a Manchester Citynél, és a jelenlegi szezonban 36 gólt szerzett 33 élvonalbeli mérkőzésen. Ödegaard, aki ebben a szezonban az Arsenal csapatkapitánya volt, 15 bajnoki gólt szerzett a középpályáról, és 7 asszisztot is jegyzett. Saka Kevin De Bruyne mögött a második a Premier League-gólpasszok tekintetében. Az angol válogatott játékos 11 gólt készített elő, s emellett 13 találatot jegyzett, míg a belga középpályás 18 asszisztnál jár. Kane a góllövőlistán Haaland mögött a második helyen áll 27 találattal, míg angol válogatottbeli csapattársa, Rashford 16 gólt szerzett ebben az idányben. Trippier pedig nagy szerepet játszott abban, hogy a Newcastle a Bajnokok Ligája selejtezőjének küszöbén áll.

A szavazni IDE KATTINTVA lehet.

Ödegaard és Saka mellett csapattársuk, Gabriel Martinelli is ott van a Premier League-szezon legjobb fiatal játékosa díj nyolc jelöltje között. Rajtuk kívül Sven Botman, Alexander Isak (mindketten Newcastle), Moises Caicedo, Alexis Mac Allister (mindketten Brighton & Hove Albion) és Haaland (Manchester City) szerepel a jelöltek listáján. A szurkolók szavazhatnak arra, hogy szerintük ki a 23 éves vagy annál fiatalabb játékos ,aki a legjobban teljesített a Premier League-ben. A díjat a 2019/20-as szezonban hozták létre, akkor Trent Alexander-Arnold nyert, majd Phil Foden két egymást követő idényben is elhozta a díjat.

A szavazni IDE KATTINTVA lehet.

A Premier League bejelentette a szezon legjobb menedzsere díj hat jelöltjét is, amit tavaly Jürgen Klopp nyert el. A listán természetesen ott van a bajnoki címért harcoló Manchester City és Arsenal két edzője, Pep Guardiola és Mikel Arteta, mellettük pedig a fantasztikus szezont futó Brighton & Hove Albion és a Newcastle vezetője, Roberto de Zerbi és Eddie Howe, illetve az Aston Villát “megmentő” Unai Emery is.

A szavazni IDE KATTINTVA lehet.