Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hazai pályán gázolt át a Sirályokon a Newcastle – videóval

Hiába a Brighton and Hove Albion hétvégi győzelme az Arsenal felett, a hétközi mérkőzésen elúsztak a Sirályok BL-álmai…

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

A szezon elején senki nem gondolta volna, hogy a Newcastle és a Brighton & Hove Albion összecsapása egy valódi futballcsemege lesz a tavasz folyamán, azonban mind a két csapat az Európai porondért küzd a hajrá folyamán.

Amíg a Newcastle United a Bajnokok Ligájában való indulását biztosítaná be a feltörekvő Liverpool mögött, addig a Brighton and Hove Albion ugyan matematikailag esélyes volt még a BL-indulásra, ennek ellenére inkább az Európa-ligában való indulás tűnik reálisnak a Sirályok számára.

A Brighton azonban jóval enerváltabban lépett pályára, amelynek meg is lett az eredménye, a 22. percben Undav öngóljával kerültek hátrányba, majd az ex-Brighton játékos, Dan Burn szerzett gólt a félidei sípszót megelőzően.

A második etapban ugyan a Brighton szépíteni tudott, a Newcastle ennek ellenére sem lassított, a hajrá folyamán további két gólt rámolt a Sirályok kapujába, így újabb lépést téve a top 4 felé.

A Szarkák számára mindössze egy győzelem kell az utolsó mérkőzések folyamán, míg a Brighton számára az Európa-ligában való indulás a hajrában kitűzött cél…

Newcastle Brighton 4-1 (2-0)
Gólszerző: Undav ÖG (22.) Burn (45+4.) Wilson (89.) Guimaraes (90+1.) Ill. Undav (51.)
Kiállítás:
Ill.