Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: nagyot lépett a bronzérem felé a Puskás Akadémia! – eredmények, tabella

Az OTP Bank Liga 32. fordulója pénteken két találkozóval vette kezdetét: előbb a Paks kapott ki hazai pályán a Puskás Akadémiától; majd a Kisvárda győzte le hazai pályán a Vasast.

 

Paks – Puskás Akadémia 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Plsek (76.), Corbu (90+5.)

Tipikus ‘hatpontos’ mérkőzésen a tét a bronzérem volt, hiszen aki nyer, komoly előnyre tesz szert egy fordulóval a bajnokság vége előtt a tabella harmadik helyén. Talán a nagy tét is rányomta a bélyegét arra, hogy nem láthattunk túl sok helyzetet, inkább a ‘kiegyenlített találkozó’ jelzőjét lehetett használni a látottakra.

A sokáig gól nélküli állásnál érezni lehetett, hogy aki megszerzi az első gólt, a meccset is megnyerheti: ezt a gólt a 76. percben a Puskás Akadémia szerezte, lényegében sokkolva ezzel a hazaiakat. A felcsútiak győzelme innentől megérdemeltnek tekinthető, hiszen ha azt nézzük, hogy volt egy meg nem adott góljuk is, majd a hosszabbításban másodjára is betaláltak, akkor mondhatni megérdemelten vitték el a három pontot Paksról, nagy lépést téve a bronzérem felé.

 

Kisvárda – Vasas 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Mesnovics (45+5. -büntetőből), Matheus (47.) illetve Berecz Zs. (39.)

Hiába szerzett vezetést a Vasas, az angyalföldiekben megint nem tudták megtartani előnyüket, igazolva azt, hogy sokan nem véletlenül hiányolták a ‘tartást’ sem a csapatból a szezon során. A Vasasnak úgy tűnik még a szép búcsú sem sikerül az első osztálytól (…)

 

A forduló további programja:

szombat:

14:10 MOL Fehérvár FC – Zalaegerszeg (Tv: Duna World / M4 Sport+)

17:45 Ferencvárosi TC – Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)

 

vasárnap:

14:10 Budapest Honvéd FC – Mezőkövesd (Tv: Duna World / M4 Sport+)

17:30 Újpest – Kecskeméti TE (Tv: M4 Sport)

 

A bajnokság állása: