Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hiába vezetett, a hosszabbításban kapott góllal kiesett a Hertha

A német bajnokság (Bundesliga) utolsó előtti, 33. fordulójában a sereghajtó Hertha BSC igazi élet-halál mérkőzésen fogadta a Bochumot…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

A Hertha BSC hiába vezetett, csak 1-1-es döntetlent játszott a Bochum ellen, így a berliniek sorsa megpecsételődött és az utolsó forduló eredményeitől függetlenül kiesett a másodosztályba. A hazai gárda aktívan kezdte a mérkőzést és már az első félidőben megszerezhette volna a vezetést, azonban Lukebakio találatát szabálytalanság előzte meg az első húsz perc végén. A szünet után is próbálkozott a Hertha, több kimaradt lehetőség után pedig a 63. percben Lucas Tousart szöglet utáni fejesével kerültek előnybe. A Bochum rövid időn belül négy cseréjét is kihasználta és komoly erőket mozgósított az egyenlítésért, miközben a Hertha hősiesen védekezett, és sokáig őrizte egygólos vezetését. A 94. minutumban a vendégek kiegyenlítettek, Stöger szöglete után Keven Schlotterbeck fejelte be a vendégek egyenlítő gólját, amely a Hertha reményeinek végét jelentette.

Ezzel a pontvesztésésel eldőlt, hogy Dárdai Pál sem menthette meg a sereghajtót, amely tíz év után újra a másodosztályban szerepelhet.

Hertha BSC – VfL Bochum 1-1 (0-0)
Gólszerző: Tousart (63.), ill. Schlotterbeck (90+4.)

A 33. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Freiburg – Wolfsburg 2-0

Szombat:
Hertha BSC – VfL Bochum 1-1
Hoffenheim – Union Berlin 4-2
Schalke 04 – Eintracht Frankfurt 2-2
Werder Bremen – 1. FC Köln 1-1
18:30 Bayern München – RB Leipzig (tv: Arena 4)

Vasárnap:
15:30 Mainz – VfB Stuttgart (tv: Arena 4)
17:30 Augsburg – Borussia Dortmund (tv: Arena 4)
19:30 Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach (tv: Arena 4)

A bajnokság aktuális állása