Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hatalmas balhék közepette kapott ki a Real Madrid a Valenciától, az Atlético győzött és előzött – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 35. fordulójának vasárnapi játéknapján játszott mindkét nagy madridi csapat. A Real Madrid a Valencia otthonába látogatott, és több balhé is volt a mérkőzésen, rasszista bekiabálások, verekedések. A mérkőzés a 117. percig tartott, amelyen egyetlen gól született a hazai oldalon, így megmenekülhet a kieséstől a Valencia. Az Atlético Madrid az Osasunát fogadta és nagyon simán le is győzte, ezzel pedig felugrott a második helyre a tabellán, a Real pedig a harmadikra csúszott vissza.

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

Valencia – Real Madrid:

Az elején nagyon nyomott a Valencia, ami egy kicsit meg is zavarta a Real Madridot. A vendégek védői egy ideig egész jól kivédekezték ezeket a rohamokat, aztán a 33. percben sikerült a Valenciának megszereznie a vezetést, amikor Diego Lopez kapta a labdát Kluivert passzát követően, majd ragyogó technikával tüzelt a kapu jobb alsó sarkába. A bekapott gól után éledezett a Real játéka, főleg Vinícius Junior oldalán, de nem voltak közel az egyenlítéshez.

A második félidőben már jobban játszott a Real, de nagyon pontatlanok voltak a kapu előtt. Ráadásul a Valencia is veszélyeztetett, mint az 54. percben, amikor Diego Lopez szerzett meg egy kipattanót, de a bal alsó sarokba tartó labdát Courtois bravúrral védte. Támadott a Real Madrid, de erő nem volt ezekben. A 74. percben Comert lőtt szándékosan Vinícius elé egy második labdát, ami bekerült a pályára, és ezt követően elszabadultak az indulatok, és majdnem 10 percig állt a játék, először a reklamálás miatt, majd a hazai szurkolók kiabáltak be rasszista szidalmakat Viníciusnak, és emiatt majdnem félbe kellett szakítani a meccset. Végül elindult a játék, és a 84. percben Kluivert betalált, de les miatt érvénytelenítették a gólt. A 91. percben ott lehetett volna a lehetőség az egyenlítésre, amikor Benzema passzát követően Valverde lőtt közelről kapuba, de Mamardashvili hatalmasat védett. Egy perccel később Kroos jöhetett jó helyről szabadrúgással, amit a kapus szintén bravúrral kiütött, majd összeverekedtek a játékosok, melyben Mamardashvili ment neki Viníciusnak, majd a brazil pofán vágta Durót, és ezért a 97. percben ki is állították. Emberhátrányban is próbált gólt szerezi a Real, a legnagyobb esély Benzema előtt volt a 113. percben, de Mamardashvili elvitte a labdát előle. A mérkőzést végül a 117. percben fújta le a játékvezető, és a Real már nem talált be.

Valencia – Real Madrid 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Diego Lopez (33.) ill. –
Sárga lap: Kluivert (57.), Comert (71.), Musah (90+4.), Mamardashvili (90+5.) ill. Rodrygo (86.), Modric (87.)
Kiállítás: – ill. Vinícius Junior (90+7.)

Atlético Madrid – Osasuna:

Élesebben játszott az Atlético Madrid az első félidőben. Már a 2. percben kapufára kellett ütnie a kapusnak Griezmann labdáját, a 4. percben pedig Morata gólját kellett érvényteleníteni les miatt. A 11. percben Saúl Niguez lövése pattant ki a bal kapufáról, majd a 12. percben ismét érvénytelenítettek egy gólt Moratánál. A 17. percben Griezmann is eltalálta a kapufát, most a jobb oldalon. Végül a 44. percben jött össze a gól a madridiaknak, amikor Griezmann passzol remekül Carrasco elé, akinek már csak az üres kapuba kellett találnia.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is az Atlético votl fölényben. A 62. percben érkezett is a hazaiak második találata, ekkor Saúl Niguez  csapott le a kallódó labdára, majd ellőtte azt a kapu jobb felső sarkába. A 82. percben le is zárta a mérkőzést az Atlético, amikor De Paul passza után Correa lőtt kapura a tizenhatosról és bevágta a labdát a jobb alsó sarokba. Az Osasuna sok vizet nem zavart a mérkőzésen, így a szépítésre sem volt már idejük.

Atlético Madrid – Osasuna 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Carrasco (44.), Saúl Niguez (62.), Correa (82.) ill. –
Sárga lap: – ill. Budimir (28.), Pena (65.)
Kiállítás: – ill. –

Péntek:
Cadiz – Valladolid 2-2

Szombat:
Girona – Villarreal 1-2
Athletic Bilbao – Celta Vigo 2-1
Almeria – Mallorca 3-0
Getafe – Elche 1-1

Vasárnap:
Rayo Vallecano – Espanyol 1-2
Atlético Madrid – Osasuna 3-0
Valencia – Real Madrid 1-0
21:00 Sevilla – Betis (Tv: Spíler 2)

A La Liga aktuális állása: