Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Legalább tizenketten elhunytak a stadionkatasztrófában

Szörnyű tragédia történt a salvadori bajnokság negyeddöntőjében, amikor a mérkőzés elején a szurkolók áttörték az egyik kaput és tömegjelenetek alakultak ki…

A salvadori bajnoki mérkőzés kezdete után a kintrekedt szurkolók áttörték az egyik beléptető kaput és több százan benyomultak rajta, miközben a rendőrség oszlatni kezdte a tömeget. Az első jelentések szerint a kialakult helyzetben legalább 12 szurkoló életét vesztette és többeket kórházban ápolnak.

Az Alianza és a CD Fas bajnoki mérkőzésére a feltételezések szerint több jegyet adtak el, mint amennyit lehetett volna, ezért nem fért be mindenki a stadionba. A találkozót az első negyedóra végén szakították félbe, miután a stadionban lévő szurkolók közül egyre többen a játéktérre menekültek a kialakult helyzet miatt.

A helyi egészségügyi szóvivő szerint 500 embert kellett ellátni a történtek után, százat kórházba is kellett szállítani.

“Szurkolói lavina rohanta meg a kapukat, voltak, akik a fém alatt rekedtek az alagútban” – mondta egy elsősegélyben segédkező önkéntes az újságíróknak a BBC cikke szerint.

A helyi hatóságok megerősítették, hogy nyomozásba kezdtek a jegyeladások szabályszerűsége miatt.