Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kikapott a bajnok Barcelona a kiesés ellen menekülő Valladolidtól – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 36. fordulójában a már bajnok Barcelona a Real Valladolid otthonába látogatott. A hazai gárda nagyon “jól használta ki” a helyzeteit, amiből volt bőven úgy is, hogy a labdabirtoklás a katalánoknak kedvezett, és végül három gólig jutottak, míg a Barcának csak egy szépítésre volt ereje. A Valladolid ezzel a győzelemmel egy újabb lépést tett előre a bennmaradás felé, de még nem dőlhet hátra.

 (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A játék képét tekintve a Barcelona volt fölényben, de a gólokat a Valladolid lőtte. Már rögtön a 2. percben vezetést szereztek a hazaiak, amikor Christensen talált a saját hálójába, pedig a beadást követően menteni szeretett volna, de a saját kapujába fejelte a labdát. A 13. percben Machis növelhette volna kétgólosra az előnyt, amikor kapásból lőtt az ötösről, de az egyik védő bravúros mozdulattal blokkolta a lövést. A 20. percben Eric Garcia lépett oda rossz ütemben  ellenfelének, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt a Valladolidnak. Larin állt oda a labda mögé, és védhetetlen lövése Ter Stegen mellett vágódott a jobb alsó sarokba. A 30. percben Raphinha jutott be a tizenhatoson belülre és lőtt is, de Masip odaért a kapu jobb oldalába tartó lövésre, majd a 31. percben Christensen fejelt kapura egy szögletből, de a kapus ezt is védte. Újabb gól már nem esett a játékrészben.

A második félidőben sem változott a játék képe, labdabirtoklásban a Barca volt fölényben, de veszélyesebb volt a Valladolid. A 60. percben Plata próbált szerencsét egy erős lövéssel, de a labda csak a bal kapufát találta el. A 73. percben Plata ismét próbálkozott, és be is talált, de les miatt érvénytelenítették les miatt, ám sokáig nézték a VAR-ral, és meggondolta magát a játékvezető, így végül mégiscsak megszerezte a harmadik gólját a Valladolid a 75. percben. Három perccel később Rosa találta el most a jobb kapufát, majd a 80. percben Plata fejelt egy hajszállal a kapu fölé. A 84. percben viszont szépíteni tudott a Barca, amikor Lewandowski kapott kiugratást de Jong irányából, majd a tizenhatoson belül egy az egyben vihette a kapusra a labdát, amit kíméletlenül bevágott a hálóba. A végét még nagyon megnyomta a Barcelona, de újabb gólt már nem tudott lőni.

Valladolid – Barcelona 3-0 (2-0)
Helyszín: Estadio José Zorrilla (Valladolid) Vezette: César Soto Grado
Gólszerzők: Christensen (2. – öngól), Larin (22. – büntetőből), Plata (75.) ill. Lewandowski (84.)
Sárga lap: Fresneda (27.) ill. Raphinha (62.)
Kiállítás: – ill. –

Valladolid: Masip, Olaza (Monchu, 56.), Sanchez, Fernandez (David Torres, 16.), Fresneda, Aguado, Mesa (Esqudero, 6.), Piano (Perez, 71.), Machis (Rosa, 71.), Plata, Larin. Vezetőedző: Paulo Pezzolano

Barcelona: Ter Stegen (Pena, 46.), Sergi Roberto (Kessié, 46.), Christensen, Marcos Alonso, Baldé, Gavi (Ansu Fati, 76.), Eric Garcia, de Jong, Raphinha (Ferrán Torres, 63.), Torre (Dembélé, 63.), Lewandowski. Vezetőedző: Xavi

A 36. forduló eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Celta Vigo – Girona 1-1
Real Sociedad – Almería 1-0
Valladolid – Barcelona 3-1

Szerda:
19:30 Elche – Sevilla
19:30 Real Madrid – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)
19:30 Villarreal – Cadíz
22:00 Betis – Getafe
22:00 Espanyol – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:30 Mallorca – Valencia (Tv: Spíler 2)
21:30 Osasuna – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)

A tabella jelenlegi állása: