Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Matthäus először azt hitte, viccelnek Nagelsmann kirúgásával

A Bayern München egykori legendás játékosa finoman szólva nem ért egyet a szeretett klubjánál történő eseményekkel…

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München egykori aranylabdás klasszisa, Lothar Matthäus a minap egy interjúban arról beszélt, hogy mennyire nem értett egyet azzal, hogy a bajorok menesztették Julian Nagelsmannt és kinevezték a helyére Thomas Tuchelt tavasszal:

“Nem csak nekem, sokak számára meglepetés volt. Nagelsmann jó munkát végzett, megnyerte a Bundesligát, habár a BL-ben talán nem szerepelt olyan jól az első évében. A jelenlegi idényben viszont kétszer is legyőzték a PSG-t, az Intert és a Barcelonát, és bár talán a Bundesliga-szereplés nem volt tökéletes, nem voltak messze a bajnoki címtől. Először azt hittem, hogy csak viccelnek a menesztésével, de nem április elsejei tréfa volt. Rengeteg játékos elégedett volt vele, és többen is szépen beszéltek róla, miután távozott. Valaminek történnie kellett, hogy a Bayern meghozta ezt a döntést.”

“Thomas Tuchel közel volt ahhoz, hogy a Juventus edzője legyen. A Bayern ideges, Tuchel elérhető volt, a klub pedig nem hitt száz százalékig Nagelsmannban. Nem rúghatták ki triplázás esetén, ezért úgy döntöttek, hogy most teszik meg” – tette hozzá a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Az edzőváltás óta a Bayern kiesett a BL-ből és a DFB-kupából, a bajnokság utolsó fordulóját pedig csak a második helyről várhatja, így a remélt triplázás helyett az is lehet, hogy üres kézzel zárja az idényt.